Ce gătim în week-end? Reţete delicioase

Chifteluțele de pui în cuiburi de cartofi

Ingrediente pentru cartofi: 700 g cartofi, 40 g unt, un gălbenuș de ou, sare, 50 g cașcaval, ierburi aromate.

Ingrediente pentru chifteluțe: 300 g de pui tocată, 100 g cașcaval, o ceapă, sare, boia de ardei dulce, mărar.

Mod de preparare:

Cartofii se curăță de coajă, se taie bucăți și se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, cartofii se scurg de apă și se pasează până se obține un piure fin. Pe rând, se adaugă untul, gălbenușul, sarea și ierburile aromate. La final se adaugă cașcavalul ras, amestecându-se până la omogenizare.

La carnea de pui tocată se va adăuga ceapa tăiată mărunt, cașcavalul ras, boia de ardei dulce, sarea, aromele preferate, amestecându-se până la omogenizare. Din compoziția obținută se vor forma biluțe de carne. De asemenea, din piureul obținut se vor forma biluțe, egale cu numărul biluțelor de carne. Cu ajutorul unui pahar, se vor face adâncituri (cuiburi) în mijlocul fiecărei biluțe de cartofi. În fiecare adâncitură se va pune câte o biluță de carne

Se pregătește apoi o tavă termorezistentă care se unge cu unt. Biluțele de cartofi cu carne se așază în tavă și se vor da la cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, până se rumenesc. Înainte de a fi scoase din cuptor, biluțele se presară cu cașcaval și se dau din nou la cuptor pentru aproximativ cinci minute. După ce sunt scoase din cuptor, se presară cu mărar tocat. http://savuros.info

Ciorbă de carne de porc cu măcriș

Ingrediente: carne de porc, măcriș, o ceapă, un ardei roșu, un ardei galben, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, verdeață, frunze de pătrunjel, țelină, leuștean, orez, două gălbenușuri, 2 linguri smântână, sare, piper, 3 căței de usturoi.

Mod de preparare:

Carnea se spală și se pune la fiert într-o oală cu apă rece. Între timp, zarzavaturile se taie mărunt și se pun la călit cu puțin ulei. Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă zarzavaturile călite. Orezul este bine să se fiarbă separat. Măcrișul se alege, se spală și se taie fideluțe. Când zarzavatul este fiert se adaugă orezul, iar după câteva clocote, se pune măcrișul. Ciorba se potrivește de sare și se aromează cu  verdeață. După ce se răcorește puțin, ciorba se drege cu ou, smântână și cu usturoiul zdrobit.

Înghețată de casă

Ingrediente: 2 gălbenușuri, 300 g zahăr, o lingură cacao, o lingură făină, 3 pahare lapte, 200 gr zmeură sau alte fructe (opțional), 250 ml smântână pentru frișcă, cacao sau cafea (opțional) .

Mod de preparare:

Se mixează zahărul cu ouăle, se adaugă făina, cacao, smântâna pentru frișcă şi laptele. După omogenizare, compoziția se fierbe la foc mic, circa 10-15 minute, amestecându-se continuu cu o lingură, ca să nu se lipească,  până ce compoziția se îngroaşă puțin. Fructele se mixează și se adaugă peste compoziția fiartă. Totul se amestecă ușor, apoi se lasă să se răcească. Compoziția se dă pentru câteva ore la frigider, apoi înghețata obținută se poate servi, ornată cu frișcă sau  topping de ciocolată. https://www.gustoase.net

Partajează această știre

Lasă un răspuns