.

Castelul Corvinilor este „destinaţia cultural – educativă a anului 2024” în România

Castelul Corvinilor a obţinut locul I în cadrul Galei „Destinaţia anului”, eveniment ce a marcat, în această seară finalul unei ample evaluări efectuate în baza a sute de mii de voturi exprimate on-line, a câtorva milioane de impresii exprimate tot în mediul virtual, a deciziilor luate de un juriu format din 100 de experţi în domeniu şi a unor cercetări sociologice bazate pe opiniile a mii de respondenţi.
„Obţinerea acestui titlu este o confirmare a faptului că modul în care este administrat şi promovat Castelul Corvinilor este unul corect, dar şi a faptului că este recunoscută pe plan naţional atenţia deosebită acordată de municipalitate atât monumentului în sine, prin proiectele de restaurare – conservare, dar şi zonei adiacente, prin proiectele de punere în valoare şi adaptare la cerinţele actuale ale turismului. Încă din primul meu mandat am spus-o, o repet şi acum: Castelul Corvinilor are un potenţial fantastic pe care, cu muncă şi pricepere, suntem obligaţi să îl punem în valoare. Asta am făcut în ultimii opt ani, iar rezultatele se văd atât în ce priveşte numărul de vizitatori, dar şi în ce priveşte numărul de unităţi de cazare din Hunedoara. Distincţia primită în această seară ne onorează, dar ne şi obligă să continuăm pe acelaşi drum: cel al dezvoltării Hunedoarei ca destinaţie turistică excepţională”, a declarat, ulterior festivităţii, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
„Destinaţia anului” este o competiţie organizată de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului în parteneriat cu Alianţa pentru Turism, Institutul Oraşelor Vizionare (IOV), Asociaţia „Cred în România”, Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenoreşti, R-Patriot, Urlaub in Rumanien, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Asociaţia de Ecoturism din România (AER).
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate