.

Când recuperează bugetarii zilele nelucrate din 24 și 31 decembrie?

Bugetarii care au stat acasă în zilele de 24 și 31 decembrie 2018, cu scopul de a face punte între weekend și liberele legale de Crăciun și Anul Nou vor recupera programul în luna ianuarie prin prelungirea zilnică a programului de lucru. 

În luna decembrie 2018, salariații bugetari au avut parte de două minivacanțe de cinci zile consecutive. Aceștia vor recupera zilele libere din 24 și 31 decembrie 2018 în ianuarie 2019. Modalitatea de recuperare va fi prelungirea zilnică a programului de lucru.

Ce spune legea

„Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere (…), instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2019, potrivit planificărilor stabilite. Pentru munca prestată [prin prelungirea programului de lucru] nu se acordă timp liber corespunzător”, scrie în documentul Executivului.

De precizat este faptul că nu toți bugetarii au stat acasă în zilele de 24 și 31 decembrie 2018.

Mai exact, aceste zile libere nu s-au acordat la locurile de muncă în care activitatea nu putea fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Printre bugetarii care au lucrat pe 24 și 31 decembrie s-au numărat și magistrații dacă se impunea soluționarea unor procese în acele două zile.

De asemenea, și unii dintre salariații din sectorul privat au putut să beneficieze de zile libere în 24 și 31 decembrie 2018, însă această decizie a fost la latitudinea angajatorului. /www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate