.

BASCHET: Echipele de la CN „Decebal” Deva, câștigătoare fără emoții a etapei județene

Sala de sport a Colegiului Economic „Hermes” din Petroșani a găzduit etapa județeană la baschet masculin contând pentru Olimpiada Națională a Sportului Școlar rezervată liceelor.

Au participat echipele câștigătoare ale etapelor locale desfășurate la Deva, Petroșani și Orăștie.
În finala întrecerii, disputa pentru primul loc s-a desfășurat între echipele din orașul reședință de judeș, respectiv Colegiul Național „Decebal” (prof. coordonator Cristian Bauman) și Liceul cu Program Sportiv „Cetate” (antrenor Dorin Reclaru).
Decebaliștii, (foto 1) câștigători cu scorul de 48-42, au jucat vijelios în atac, iar în permanentul duel cu adversarul a triumfat luciditatea și maturitatea în combinații.
Pe întregul itinerar al jocului, elevii lui Cristian Bauman au dominat, fiind mereu la „timona” partidei. Valul ofensivei al echipei a intensificat consimțirea unei prețioase și meritate victorii.
Iată și formația câștigătoare: Viorel Holhoș, Lorand Habuc, Thomas Zareczky, David Milin, Rafael Medelean, Dan Vlad Bădău, Alexandru Mircea, Ștefan Părvănescu, Dan Radu Jeflea și Mihai Mătăsaru.
Elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva antrenați de Dorin Reclaru (foto 2), deși nu au reușit să evite înfrângerea în fața ambițioasei echipe decebaliste, au făcut un joc bun, cu multă risipă de energie, creându-și de multe ori acțiuni ofensive și de o reală spectaculozitate.
În cadrul etapei județene rezervată fetelor, cel mai disputat joc a fost cel din finală, desfășurat între echipele de la Colegiul Național „Decebal” Deva și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva. A câștigat echipa Colegiului Național „Decebal” Deva, antrenor Dorin Reclaru (foto 3) cu scorul de 46-26, cu drept de participare la etapa zonală, aceasta datorită unui joc cursiv, cu faze derutante și mult aplomb în atac.
Contactându-l pe prof. dr. Florin Marin Ilieș, directorul Colegiului Național „Decebal” Deva, acesta ne-a declarat în exclusivitate: Felicit pe cei doi antrenori pentru reușita elevilor lor care și-au apărat șansele pentru dreptul de participare la etapa zonală, aceasta printr-un joc ofensiv, cu ambiție și o dăruire demnă de invidiat. Felicit cele două formații – fete și băieți pentru că au avut o prestație bună sub aspectul tehnico-tactic, dar și de finalizare.

Ioan Vlad
Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate