.

Băiţa: Finanţări nerambursabile pentru căminele din Fizeş, Sălişte şi Trestia

Finanţările nerambursabile reprezintă principala modalitate prin care administraţiile locale din comunele judeţului reuşesc să deruleze investiţii majore. Banii europeni sau cei proveniţi din programe neguvernamentale ajută enorm primăriile care nu dispun de bugete mari, aşa cum se întâmplă cu cele din mediul urban. Dar pentru a accesa aceste sume este nevoie de o echipă bună, care să poată concepe şi scrie proiectele ce trebuie depuse la diverse organisme cu rol de management al finanţărilor.

Primăria comunei Băiţa şi-a asumat dezvoltarea mai multor investiţii cu ajutorul fondurilor guvernamentale sau europene, cele mai recente contracte de finanţare fiind semnate zilele trecute de primarul Damian Diniş.

„Am semnat trei contracte de finanţare pentru realizarea a trei proiecte de eficientizare energetică a căminelor culturale din satele Fizeş, Sălişte şi Trestia. Clădirile aveau nevoie de aceste lucrări de reparaţii capitale, în care acoperişurile vor fi schimbate, vom înlocui geamurile şi tâmplăria, uşile. De asemenea, vom face izolaţia exterioară şi se vor reface sistemele de încălzire. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la circa 2 milioane de lei, fonduri asigurate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”, a detaliat primarul comunei Băiţa.

Cele trei investiţii se află acum faza de proiectare şi DALI, administraţia locală sperând ca lucrările să poată începe, cel mai târziu, în această vară. Termenul de finalizare este în cel mult 12 luni de zile.

În ceea ce priveşte perioada actuală, în satele comunei Băiţa se va derula campania de curăţenie de primăvară. Se apropie Sărbătoarea Paştelui, iar administraţia locală doreşte ca toată comuna să arate foarte bine.

„Se execută lucrările de primăvară, ne pregătim de Paşte. Facem plantări de arbori, flori, pomi fructiferi. Ne dorim să păstrăm tradiţia anilor trecuţi şi comuna noastră să arate foarte bine şi în această perioadă”, a menţionat primarul Damian Diniş.

Totodată, săptămâna viitoare, când se marchează Săptămâna Verde, în acţiunile de primăvară vor fi angrenaţi şi elevii şcolii generale din Băiţa. Copiii vor fi angrenaţi în acţiuni de plantare a unor puieţi şi flori pe haldina Băiţa şi în centrul comunei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate