Avram Iancu – primul român care a traversat înot Marea Galileii

Polisportivul Avram Iancu a confirmat, din nou, potenţialul deosebit pe care îl are la înotul în ape deschise. El a reuşit să străbată, înot, Marea Galileei, pe o lungime de aproape 21 de km, la capătul unui efort care a durat 11 ore şi 40 de minute.

Iancu a devenit astfel, primul român care îşi trece în palmares performanţa de finaliza o cursă de înot într-un lac uriaş, de apă dulce, unde înscrisurile biblice susţin că Isus Hristos a putut merge pe apă.

Efortul bibliotecarului din Petroşani a fost recunoscut ieri, la sediul Consulatului General al României din Haifa (Israel).

„Organizaţia israeliană Galilee Marathon Swimming Association mi-a acordat certificatul oficial care atestă faptul că am traversat Marea Galileii şi că sunt primul român care a făcut acest lucru. Acest certificat are doua conotații importante. Din punct de vedere sportiv, este documentul oficial care arată că am realizat acesta traversare, recunoscută astfel de către toate organizațiile mondiale de înot în ape deschise. Pe de altă parte, atestă faptul că sunt primul român care a traversat înot Marea Galileii. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi sper ca tot mai mulţi tineri să îmbrăţişeze acest sport minunat şi complet, care este înotul. Avem nevoie de sport, de mişcare, în general, pentru a ne dezvolta armonios, din toate punctele de vedere”, a spus Avram Iancu.

Marea Galileei este un lac de apă dulce situat în nord-estul Israelului, are o adâncime de 44 metri, o lungime de 21 kilometri şi o suprafaţă de 168 kilometri pătraţi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate