.

Atletism: Florentina Marincu, dublă vicecampioană naţională de seniori

Sala de atletism Ioan Soter, aflată în Complexul național Sportiv “Lia Manoliu” din București a fost gazda ediției din acest an a întrecerilor Campionatelor Naționale de atletism pentru seniori și tineret.

Aceasta a fost o ultimă competiție la care sportivii prezenți au avut posibilitatea să îți facă baremul de calificare pentru apropiatele Campionate Europene de la Glasgow, programate între 1 și 3 martie. Au participat la întrecerile naționale de la București 321 de sportivi( 124 la feminin și 197 la masculin reprezentând 99 cluburi și asociații sportive din țară.
Andrei Răzvan Deliu (legitimat la SCM Deva) este singurul sportiv din județul Hunedoara care la ediția din acest an a reușit să se impună și să urce pe primul loc al podiumului de premiere, în proba de săritură cu prăji­na, fiind din nou medaliat cu aur, pentru a treia oară consecutiv. El a avut o săritură care a măsurat 5,oo m, mult sub potențialul lui.
Florentina Marincu-Iușco a câștigat două medalii de argint la ediția din acest an, dar trebuie menționat că ea a evoluat cu temperatură și răcită, medicul de concurs avizând totuși participarea ei la competiție.
Deveanca a câștigat o medalie de argint în proba de 60 m, timp înregistrat 7.56 sec (sosind la trei sutimi de secundă de ocupanta locul I) și apoi o altă medalie de argint la săritura în lungime (6.38 m), unde rivala ei, Alina Rotaru a dominat proba pe care a câș­tigat-o cu 6.70 m.
Antonia Irimie(legitimată la SCM Deva a încheiat proba de săritură cu prăjina pe locul secund în proba seni­oarelor cu o încercare care a măsurat 3.40 m, mult însă sub posibilitățile atletei din Deva.
Junioara Georgiana Timu (CNS Cetate Deva) a concurat la triplusalt unde a avut o bună evoluție , săritura ei cea mai bună măsurând 12.62 m și păstrează o bună șansă la a fi pe podiumul de premiere la Cupa Balcanică de atletism pentru juniori de la Istanbul.
Tânăra atletă din Deva a concurat și la săritura în lungime , finalizând competiția pe locul opt cu 5,66 m, dar ea a urcat pe podiumul de premiere la categoria tineret la ambele probe la care a participat în concursul de la București.
Au fost si surprize neașteptate la ediția din acest an, poate cea mai mare fiind evoluția săritorului Marian Oprea,( el a evoluat la triplusat) cel care a ratat calificarea la Campionatele Europene de la Glasgow el fiind înregistrat cu o săritură măsurând 15.81 m.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate