.

Atletism: Florentina Iușco a ratat calificarea în finala de la lungime, la Roma

Atleta Florentina Iușco, legitimată la CSM Deva, nu s-a calificat în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Europene de la Roma.
Ea a avut o singură încercare valabilă, care a măsurat 6,58 metri. Astfel, hunedo­reanca a avut al 15-lea rezultat din calificări. Florentina a sărit 6,58, iar în finală s-a intrat cu 6,63, dar antrenorul Puiu Alexe este mulțumit de evoluția elevei sale, deși Florentina a evoluat cu o durere la genunchiul de bătaie, o recidivă după proba de la triplusalt.
“Păcat de această recidivă, dar așa este în sport. Oricum, Florentina a avut o evoluție bună în acest sezon, având finală europeană la triplu, în premieră, dar și un personal best recent în aceeași probă. Nu trebuie să uităm că Florentina Iușco este dublă campioană balcanică și națională de sală în acest an, atât la lungime, cât și la triplu. De asemenea, în aceleași probe, dar în aer liber, Florentina este dublă campioană internatională a României, precum și medaliată cu argint și bronz la Balcaniadă. Sper să se recupereze cât mai curând, întrucât mai sunt concursuri importante în acest sezon”, a declarat Nicolae Alexe, antre­norul de la CSM Deva al atletei Florentina Iușco.
Dacă starea de sănătate îi va permite, Florentina Iușco va lua startul, în ultimul weekend al lunii în curs, la finalele Campionatelor Naționale de atle­tism în aer liber pentru se­­niori, competiție ce va avea loc la Cluj.
În schimb, România a avut o reprezentantă în finala acestei probe, pe Alina Rotaru-Kottmann care a incheiat competiția de la Roma pe locul nouă. Alina a declarat că este mulţumită cu acest loc, întrecerile europene fiind o bună verificare pentru Jocurile Olim­pice de la Paris.
Vă amintim, tot la Euro­penele de la Roma, Florentina Iușco s-a clasat pe locul nouă în finala probei de triplusalt de duminică seara.
România a cucerit o singură medalie la competiția euro­peană de la Roma, una de de argint obţinută de Joan Chelimo Melly la semimaraton, deși delegația României a fost alcătuită din 23 de atleţi, 15 la feminin şi 8 la masculin.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate