.

Aproape 900 de elevi de la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva vor beneficia zilnic de un pachet alimentar gratuit

Începând de luni, 22 aprilie 2024, prin Programul Național ,,Masă sănătoasă” derulat pe perioada desfășurării cursurilor școlare din anul 2024, elevii Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva vor primi zilnic, gratuit, un pachet alimentar în valoare de 15 lei.
Suma alocată municipiului Deva este de 1.972 mii lei.
Este vorba despre un număr de 888 elevi din învățământul de zi primar, gimnazial, liceal, profesional și dual, dintre care 8 elevi cu regim special.
Pachetul gratuit depinde de prezența la cursuri. Raportarea prezenței se va face zilnic la ora 8:30.
În cadrul acestui program pilot, inspectoratele școlare selectează unitatea de învățământ, pe baza unor criterii ce vizează diminuarea riscului de excluziune și de abandon școlar și o comunică Ministerului Educației.
După ce școala este selectată, conducerea școlii alege ce tip de suport alimentar primesc elevii, masă caldă sau pachet alimentar.
La ,,Dragomir Hurmuzescu”, a fost ales pachetul alimentar, pentru că nu există posibilitatea asigurării mesei calde în regim propriu sau de catering.
De reținut că acest suport alimentar nu se acordă pe perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege, ca zile nelucrătoare.
Scopul acestui program este sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor.
Reamintim că, Primăria Municipiului Deva susține învățământul dual în școli. Suntem parteneri, împreună cu Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva, Liceul Tehnologic ,,Transilvania“ și Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil” și cu operatori economici.
Primăria Deva alocă de la bugetul local, bani pentru o masă caldă, oferită zilnic, elevilor care au ales această formă de învățământ la aceste unități școlare devene.
Nicolae-Florin Oancea
Primarul Municipiului Deva
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate