.

Aproape 3500 de vehicule verificate de inspectorii RAR, în 2018, prezentau pericol iminent de accidente

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În Județul HUNEDOARA  cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 1138 dintre care 16.25 % neconforme iar nici o mașină nu prezenta pericol iminent de accident.

1.5 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 181 de amenzi contravenționale, au fost retrase 175 de certificate de înmatriculare și reținute 0 permise de conducere.

 În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acestapoate fi redobânditnumaidupăefectuareauneiinspecțiitehnicespecifice la reprezentanțele RAR din țară.

 

Rezultatelecontroalelordesfășurateîntrafic NU reflectăstareagenerală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate