.

Angajații Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva înfrumusețează municipiul

În această perioadă, Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.I.G.M) efectuează o serie de lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, trecerea de la iarnă la primăvară solicitând acţiuni specifice.
SPIGM Deva a încheiat acțiunea de toaletare a arborilor. Acolo unde a fost necesar s-a redus înălțimea arborilor, fără a face tăieri definitive. Singurele tăieri definitive care au fost făcute au fost în zonele unde arborii au fost uscați și au prezenta un pericol sau au obstrucționat anumite lucrări de investiții.

,,Încă din luna februarie, angajații Serviciului Public de Întreținere au putut fi văzuți prin cartierele Devei, în activitățile lor de toaletare a copacilor. Pentru că venirea timpurie a vremii de primă­vară înseamnă, potrivit specia­liștilor, apariția în curând a primilor muguri ai copacilor, angajații SPIGM Deva s-au ocupat de activitatea de toaletare. Toate toaletările sunt făcute cu acordul Agenției pentru Pro­tecția Mediului. De asemenea, locuitorii municipiului Deva trebuie să știe că se pot adresa Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală dacă au nevoie de toaletări ale copacilor, în baza unei adrese vizate de aso­ciațiile de proprietari”, afirmă directorul SPIGM Deva, Irinel Faur.
SPIGM Deva a pregătit și mobilierul care va fi amplasat în fața blocurilor ori pe străzile municipiului. Băncile, mesele și coșurile de gunoi sunt confecționate de muncitorii angajați ai serviciului, în atelierele proprii.Au început și lucrările de cosire a ierbii în cartierele din oraș. Se cosește gazonul, se tunde gardul viu.
SPIGM se pregătește să reparare și să înlocuiască co­șurile de gunoi aflate pe domeniul public al municipiului Deva.
,,De asemenea, vom extinde rețeaua de coșuri de gunoi acolo unde avem solicitări, dar și unde constatăm noi că este nevoie”, a declarat directorul SPIGM Deva, Irinel Faur.În serele SPIGM au fost deja sădite zeci de mii de flori, care vor înfrumuseța orașul în această primăvară și nu numai.Echipele Serviciului de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva se află în parcuri pentru lucrări de în­tre­ținere și reparare a echipa- ­mentelor de joacă.
,,Sunt aproape 40 de locuri de joacă pentru copii. Dar, cel mai greu proiect, dar și cel mai frumos, a fost proiectul de reabilitare a locului de joacă din parcul Cetății”, spune Irinel Faur.Noul loc de joacă are mai multe echipamente: un complex de joacă modern care oferă o gamă diversificată de activități, un complex de joacă pentru copii cu dizabilități, diferite tipuri de leagăne pentru copii mici și copii mari, inclusiv leagăne pentru copii cu diza­bilități, balansoare, figu­rine pe arc, dar și coșuri de gunoi, bănci stradale.
,,În premieră, noul loc de joacă are o zonă de educație rutieră compusă din benzi de circulație, mașinuțe, indicatoare rutiere, treceri de pietoni etc. Aceasta va putea fi utilizată și de către unitățile de învă­țământ devene pentru ore de educație rutieră în aer liber”, declară, Irinel Faur.
Locul de joacă are zonă verde realizată cu rulouri de gazon natural și sistem auto­matizat de irigare a spațiului verde. Pentru siguranța copiilor s-a optat pentru o su­prafață elastică de protecție (tartan turnat). Tartanul co­lorat are un aspect deosebit și înfrumusețează și terenul pe care este turnat. Investiția a fost finanțată din bugetul local al municipiului Deva.
Locul de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva dar și celelalte din oraș sunt înființate de administrația publică locală pentru dis­trac­ția dar și sigu­ranța copiilor noștri.
SPIGM Deva are ca principal obiect de activitate întreţinerea spaţiilor verzi, a parcurilor, a zonelor de agrement, a locurilor de joacă şi a fântânilor arteziene de pe domeniul public si privat al municipiului Deva etc.
Reprezentanții SPIGM Deva au pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon care poate fi apelat inclusiv în weekend, pentru eventuale sugestii și opinii legate de activitatea de curățire și între­ținere a spațiilor publice. Puteți suna la 0254-233.588.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate