.

Angajaţii Primăriei Simeria, rămaşi câteva zile fără salarii

Angajaţii Primăriei Simeria şi-au primit salariile cu întârziere, într-un inedit gest de protest al primarului Iulius Bedea, care susţine că funcţionarii instituţiei nu-şi duc la îndeplinire sarcinile de serviciu decât cu întârzieri mari sau cu greşeli.

Situaţia a ajuns în atenţia opiniei publice la nivel naţional, iar opiniile sunt împărţite. Cert este că primarul din Simeria este decis să nu mai tolereze întârzieri din partea funcţionarilor şi, pe cale de consecinţă, să acţioneze împotriva celor care nu-şi fac treaba.

Ce s-a întâmplat

Primarul Iulius Bedea a susţinut, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că personalul din subordine amână elaborarea unor documente sau le întocmeşte greşit pentru a se sustrage astfel sarcinilor de serviciu pe care le primeşte.

El menţionat că situaţia „a culminat” în ultimele două săptămâni, când două angajate ale compartimentului de Resurse Umane au întârziat “nepermis de mult” unele documente, motivând că trebuie să lucreze la salarii.

În opinia primarului din Simeria, întârzierile sunt de natură să afecteze interesele cetăţenilor oraşului.

Prefectura intervine în medierea conflictului

Problemele apărute la Primăria Simeria au fost analizate la sediul Prefecturii Hunedoara, în cadrul unei întâlniri la care au luat parte mai mulţi reprezentanţi ai Consiliului Local Simeria.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a declarat că discuţiile au avut ca scop înţelegerea modului în care sunt gestionate anumite probleme care blochează funcţionarea Primăriei Simeria, precizând, totodată, că acţiunile sale nu au niciun fel de conotaţie politică.

„Atât eu, cât şi consilierii locali, suntem persoane plătite din bani publici, iar eu am obligaţia de a asigura un climat social echilibrat, la nivelul întregului judeţ. Este foarte important ca cetăţenii să nu sufere din cauza unor probleme administrative generate la nivelul intern al unei instituţii. Depunem eforturi pentru a calma spiritele şi ne străduim să găsim cele mai bune soluţii, însă, după cum este foarte bine cunoscut, soluţia se regăseşte în mâna primarului”, a transmis prefectul.

În opinia sa, neplata la timp a salariilor pentru angajaţii Primăriei Simeria “nu este o sancţiune disciplinară legitimă”, decizia fiind asumată, în integralitate, de către primarul oraşului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate