.

Amenzi pentru trei firme care depozitau ilicit material lemnos

Poliţiştii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au efectuat mai multe controale privind modul de exploatare, gestionare, depozitare și transport a materialului lemnos.

La data de 15 mai 2023, poliţiştii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat un control privind modul de exploatare, gestionare, depozitare și transport a materialului lemnos de către diferiți operatori economici de pe raza municipiului Deva și a comunei Dobra.

      În cadrul activităţilor de control, poliţiştii au stabilit că  un operator economic titular al unei autorizații de exploatare emisă pentru o partidă de masă lemnoasă pe picior constituită în fondul forestier național, a expediat 68,733 mc lemn rotund din specia fag, fără proveniență legală, încălcând, astfel, prevederile legale în vigoare.

       În cauză, față de reprezentantul societăţii comerciale a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 15.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare valorică a celor 68,733 mc lemn rotund din specia fag.

       La data de 19 mai 2023, poliţiştii au stabilit că deținătorul unui depozit de materiale lemnoase a primit și depozitat la sediul depozitului 97,435 mc lemn rotund din specia molid, fără proveniență legală,  încălcând, astfel, prevederile legale în vigoare (H.G. nr. 497/2020). 

         În cauză, faţă de operatorul economic a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 15.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare faptică a volumului de material lemnos din specia molid.

       De asemenea, tot la data de 19 mai 2023, poliţiştii au stabilit că reprezentantul unei societăţi comerciale, în calitate de transportator profesionist, în data de 16 mai 2023, a efectuat fotografii aferente a 4 avize de însoțire emise pentru mijloace de transport încărcate cu materiale lemnoase, din care nu se poate distinge/focaliza încărcătura.

În cauză, față de societatea comercială în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform Legii nr. 171/2010.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate