.

Alimentarea cu gaze naturale a comunelor Zărand și Olari, proiect al CJ Arad

Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a semnat certificatul de urbanism pentru „Alimentarea cu gaze naturale a comunelor Zărand și Olari”. Acest proiect presupune racordarea la conducta de înaltă presiune Abrămuț-Arad II și construirea unei Stații de Reglare – Măsură.

„Prin extinderea rețelei de gaz în cât mai multe localități din județ asigurăm confortul populației, dar și posibilități de dezvoltare, de atragere a investitorilor și de creare de locuri de muncă. Acest proiect, care se va realiza în cele două comunități, se adaugă investițiilor făcute de Consiliul Județean Arad în infrastructura rutieră, în ultimii ani. Modernizarea drumurilor Sântana-Olari-Sintea Mică, Nădab-Cintei-Zărand-Seleuș și Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa înseamnă conectarea celor două comune, dar și o legătură modernă și facilă cu principalele orașe din zonă: Sântana, Chișineu-Criș și Ineu, ceea ce mărește perspectiva atragerii investitorilor”, a declarat vicepreședintele Răzvan Cadar.

„Racordarea celor două localități, Cintei și Zărand, la rețeaua de gaze ar aduce, în primul rând o sursă modernă de încălzire, dar ar putea impulsiona inclusiv economia locală. Modernizarea drumului Nădab-Seleuș ne creează deja o legătură modernă atât cu vestul, cât și cu centrul județului. Introducerea gazului este o facilitate în plus pentru atragerea investitorilor”, a afirmat Gheorghe Dudaș, primarul comunei Zărand.

 La rândul său, Petru Răuț, primarul comunei Olari a precizat: „Ne dorim de mult timp să ne racordăm la rețeaua națională de gaz, pentru a avea condiții de viață mai bune, pentru a dezvolta activitatea economică a celor două localități ale comunei: Olari și Sintea Mică. Certificatul de urbanism este un prim pas, urmează documentația tehnică și, apoi, începerea efectivă a lucrărilor”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate