.

 Ajutorul pentru încălzirea locuinţei: plafonul de venit a fost majorat!

Direcția de Asistență Socială Deva aduce la cunoștința persoanelor îndreptăţite să beneficieze de ajutorul pentru încălzirea locuinței (cu gaze naturale, energie electrică sau combustibil solid) că, începând din luna ianuarie 2019, s-au modificat limitele de venit pe membru de familie pentru acordarea ajutorului de încălzire.

Astfel, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018, limita maximă de venit pe membru de familie până la care se acordă ajutorul de încălzire a locuinţei este de 750 lei.

Persoanele interesate pot depune cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru solicitarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, împreună cu actele doveditoare la sediul Direcției de Asistență Socială Deva (str. I.L. Caragiale, nr. 4 – fostul hotel al Pieței agroalimentare, telefon 0254.218.030).

Cererile și declarațiile-tip pe propria răspundere pot fi ridicate de la sediul Direcției de Asistență Socială Deva sau pot fi descărcate de pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Deva, accesând linkul: http://www.primariadeva.ro/fisiere/module_fisiere/12271/Cerere%20ajutor%20%20incalzire.pdf.

Actele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire, limitele de venituri, cuantumul ajutorului, precum şi lista bunurilor care conduc la excluderea de la acordarea ajutorului pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând linkul: http://www.primariadeva.ro/stiri-si-evenimente/ajutorul-pentru-incalzirea-locuintei-plafonul-de-venit-a-fost-majorat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 70/2011, privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare aduse de Ordonanta de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 și conform reglementărilor aduse de Hotărârea Guvernului nr. 559/2017 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice.

Informații suplimentare privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței pot fi obținute la sediul Direcției de Asistență Socială Deva (str. I.L. Caragiale, nr. 4, telefon 0254.218.030) sau pe adresa de e-mail: [email protected].

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate