.

Adăpostul de noapte din Deva – sprijin pentru oamenii străzii

Adăpostul de Urgență pentru Timp de Noapte din Deva este casa oamenilor străzii, mai ales acum, în perioada de iarnă. Cele 30 de locuri de cazare sunt ocupate de către cei care au domiciliul sau reședința în municipiul Deva și pe care gerul îi alungă din locurile unde stau dar și dorm de obicei – străzi, canale etc.

Adăpostul de noapte aflat în administrarea Direcției de Asistență Publică Deva, le oferă oamenilor străzii nu doar cazare. Beneficiarii acestui serviciu social au la dispoziție grupuri sanitare (dotate cu duș și toalete), o sală unde pot servi două mese calde, una seara și una dimineața, dar și alte facilități: curățenie în camere și spațiile comune, lenjerie de pat curată, haine curate în cazul în care cele pe care le poartă sunt degradate, personal care le spală hainele, bibliotecă, televizor, internet WI-FI, jocuri etc. Pentru persoanele cu handicap a fost montat și un lift special pentru a putea urca în camerele aflate la etaj. De asemenea, cei care ajung la adăpost beneficiază și de consiliere  din partea personalului de specialitate.

Oamenii străzii sunt îndrumați sau aduși cu mașina de către polițiștii locali din Deva la adăpostul de noapte. Direcția de Asistență Publică colaborează cu Poliția Locală Deva. La solicitarea angajaților adăpostului, polițiștii locali le oferă sprijin în cazul persoanelor care ajung acolo și sunt violente, în stare de ebrietate etc.. Polițiștii locali trec seara și dimineața pe la adăpost pentru a se asigura că totul este în regulă.

Persoanele care aleg să își petreacă noaptea la adăpost sunt primite acolo zilnic, începând cu ora 19:00 și până a doua zi dimineața, la ora 7:00.

Adăpostul funcționează pe tot parcursul anului, nu doar pe perioada de iarnă. La adăpost sunt primite atât persoane care au încheiate contracte de furnizare servicii sociale cu Direcția de Asistență Publică, dar și persoane cazate în regim de urgență.  De la deschidere, în 2014, și până în prezent, sute de persoane au beneficiat de serviciile Adăpostului de Urgență pentru Timp de Noapte din Deva.

Finanțarea serviciilor oferite de adăpostul de noapte este asigurată din bugetul local al municipiului Deva.

Adăpostul de urgență pe timp de noapte se află în municipiul Deva, pe strada Nicolae Grigorescu, nr. 8 bis, în imediata apropiere a Gării și Autogării Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate