.

Activitățile extracurriculare – mijloc de formare a personalității elevilor

La Școala Gimnazială „Constantin Daicoviciu” Beriu – după cum ne relata directorul acesteia, prof. Silvia ONESCU, recent s-a desfășurat cercul pedagogic al învățătorilor care predau la clasa a III-a. Activitatea metodică a fost coordonată de profesor pentru învățământ primar Tălmaciu Camelia – responsabil de cerc și a reprezentat una dintre principalele forme de organizare a formării continue a personalului didactic din învățământul preuniversitar..

Cele șase  învățătoare din școală au propus următoarele activități: Formarea unei atitudini pozitive față de învățare la disciplinele Matematică și Explorarea Mediului – Matematică (Tămaș Mihaela); Învățarea experimentală la orele de știință (Cherecheș Ramona); Dezvoltarea competenței de literație la copii (Miclăuș Mihaela); Evaluarea – metode complexe de evaluare. Instrumente de evaluare. Evaluarea pe parcursul anului școlar (Susan Tabita și  Popa Andreea); Recenzie de carte (Muntean Corina).

De notat că, în deschiderea activității s-a prezentat oferta educațională a școlii pentru anul școlar 2024-2025. Astfel începând cu anul școlar 2024-2025 pentru învățământul  preșcolar vom avea o grupă de grădiniță cu Program Prelungit, unde copiii vor putea dormi și servi masa gratuit, în urma implementării unui proiect cu finanțare europeană, în parteneriat cu Primăria Beriu, într-o clădire nouă, dotată corespunzător.

Pentru învățământul primar vom avea două grupe de Afterschool – unde pe baza unui orar prin rotație în fiecare zi vor rămâne, după ore, câte două clase pentru activități remediale, extracurriculare și recreative. Elevii vor servi masa prin implementarea unui proiect cu finanțare europeană, fără costuri din partea părinților, în parteneriat cu Primăria Beriu, tot într-o clădire nouă.

Pentru învățămâtul gimnazial va continua proiectul PNRAS, al doilea an de implementare, prin care elevii vor face ore remediale pe baza unui orar special, după ore și vor primi câte un pachet sub formă de sandwich. De asemenea, va continua și programul „A doua șansă” ciclul inferior al liceului, unde așteptăm cursanți din zonă și nu numai, pentru continuarea studiilor pentru intergrarea lor pe piața muncii.

De consemnat este faptul că s-a desfășuarat pe baza unui proiect educațional activitatea „15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale – Ziua Eminescu”, proiect inițiat de profesoara de limba și literatura română Fulgescu Loredana, consilierul educativ al școlii. Educația elevilor în spiritul valorilor naționale, atât de importante și definitorii pentru un popor, reprezintă startul formării conștiinței de neam și țară și cultivării dragostei pentru poporul român și tezaurul spiritual al acestuia. La nivelul școlii am desfășurat activități dedicate zilei de 24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române pe baza unui proiect educațional „Hai să dăm mână cu mână” inițiat de profesorul de istorie Hațegan Cosmin, având drept scop stimularea interesului pentru istorie și consolidarea sentimentului patriotic.

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate