.

Activitatea Poliției Locale Deva, în luna martie 2019

Polițiștii locali sunt la dispoziția cetățenilor 24 de ore din 24. La Poliția Locală puteți apela pentru: ordinea și liniștea publică, paza bunurilor; circulația pe drumurile publice; disciplina în construcții și afișajul stradal; protecția mediului; activitatea comercială și evidența persoanelor.

Polițiștii locali din municipiul Deva organizează acțiuni de prevenire și informare pe diferite domenii: delicvență juvenilă, prevenirea infracțiunilor, conduita în mediul școlar și social, cunoașterea și respectarea  legilor, educație rutieră, combaterea absenteismului școlar etc.

Angajații Serviciului Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială acestui serviciu au verificat în teren construcții noi și autorizații de construire, autorizații reparații carosabil și pietonal, lucrări de construcții executate în apartamente, transportul și depozitarea deșeurilor, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva, albiile râului Mureș, curățenia stradală și au efectuat pânde în locurile unde au avut informații că se depozitează ilegal deșeuri. Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială a aplicat 116 de sancțiuni (29 de avertismente și 87 de amenzi). Valoarea amenzilor aplicate a fost de 33.750 lei.

Polițiștii locali au participat și la alte acțiuni organizate împreună cu alte servicii din cadrul Primăriei Municipiului Deva și din subordinea Consiliului Local Deva, au soluționat reclamații scrise sau telefonice venite de la cetățeni și au verificat modul în care operatorul de salubritate Brai-Cata SRL respectă graficul de ridicare a gunoiului menajer.

În ceea ce privește Serviciul Monitorizare Video și Trafic, sesizările înregistrate în luna martie 2019 au fost pe linie de: ordine și liniște publică, circulație rutieră, disciplină în construcții și protecția mediului. Din cele 365 de sesizări (190 din partea operatorului din centrul de supraveghere video și trafic și 175 de sesizări telefonice preluate), cinci au fost prin apelul unic de urgență 112. Oamenii legii au verificat în baza națională de date 293 de persoane și autovehicule.

Serviciul de Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor a luat măsuri în ceea ce privește tulburarea liniștii și ordinii publice, comercializarea de produse pe domeniul public fără a putea justifica proveniența acestora, depozitarea de deșeuri în alte locuri decât cele amenajate în acest scop și au pus în vedere persoanelor care odată legitimate, s-a constatat că aveau cartea de identitate sau buletinul de identitate expirat să intre în legalitate. Pe domeniile de competență ale acestui serviciu au fost date  250 de sancțiuni ( 146 de avertismente și 104 amenzi).  Valoarea totală a amenzilor date de polițiștii de la acest serviciu a fost de 23.265 lei.

Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a acționat pentru încălcarea normelor legale privind: circulația pe drumurile publice, circulația/staționarea vehiculelor și ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate/rezervate, încălcarea normelor privind parcările rezervate pentru persoanele cu handicap și accesul în zona pietonală Piața Unirii – str. Aurel Vlaicu. Au fost aplicate 327 de sancțiuni ( 226 de avertismente și 101 amenzi). Valoarea amenzilor aplicate de polițiștii de la circulație a fost de 28.200 lei.

Conform raportului de activitate al Direcției Poliția Locală Deva pe luna martie 2019, au fost aplicate 693 de sancțiuni pe domeniile de competență a acestei instituții. Amenzile date de polițiștii locali în luna martie s-au ridicat la suma de 85.215 lei.

Polițiștii locali au participat și la fluidizarea și monitorizarea traficului rutier în: zonele instituțiilor de învățământ din Deva,  zonele unde au fost trasate marcaje rutiere, în zonele unde s-a asfaltat dar și la manifestări culturale, sportive etc.

Orice problemă care ține de competența acestei instituții se poate sesiza la Dispeceratul Poliției Locale Deva – 0254.232.777, din orice rețea de telefonie, dar și de pe aplicația Deva24.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate