.

Activitate de educație rutieră organizată de polițiști la o unitate școlară din Orăștie

În cadrul campaniei naționale de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Orăștie au desfășurat, ieri, o activitate educativă la Școala Generală „Dr. Aurel Vlad”, din Orăștie (clasa pregătitoare). Scopul acestei acțiuni a fost de a-i învăța pe cei mici regulile de bază ale circulației rutiere, promovând astfel siguranța pe drumul public, încă de la vârste fragede.

Activitatea a inclus sesiuni interactive, jocuri și demonstrații practice menite să capteze atenția celor mici și să le transmită informații despre regulile de circulație, într-un mod accesibil și atractiv. Polițiștii le-au explicat copiilor importanța respectării semnelor de circulație, a traversării străzii pe trecerea de pietoni și a purtării centurii de siguranță, atunci când călătoresc cu mașina.

Cu ajutorul unor materiale didactice special concepute, copiii au avut ocazia să învețe cum să recunoască semnele de circulație și să înțeleagă semnificația acestora. De asemenea, au fost prezentate scenarii în care copiii ar putea fi puși în situații periculoase și modalitățile corecte de a reacționa.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde cei mici au avut ocazia să discute cu polițiștii despre regulile de circulație și să primească răspunsuri la curiozitățile lor. Fiecare copil a primit materiale informative și a avut ocazia de a urca în autospeciala de interveție a polițiștilor.

Polițiștii își propun ca, prin acest gen de activități, să construiască o generație de pietoni și viitori conducători auto mai responsabili și conștienți de pericolele traficului rutier.

Serviciul Rutier Hunedoara va continua să organizeze astfel de acțiuni în școli și în grădinițe, la nivelul întregului județ, în parteneriat cu unitățile de învățământ și în cursul anului școlar 2024-2025.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă minorilor să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate