.

Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, organizate de polițiști, pe raza orașului Hațeg

Vieți salvate prin scoaterea temporară din traficul rutier a unor conducători auto care au încălcat legislația privind circulația pe drumurile publice.

În data de 23 mai 2024, în intervalul orar 12:00-14:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Hațeg au organizat o acțiune vizând prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză pe tronsoanele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, dar și pe fondul consumului de alcool sau substanțe interzise.
În perioada menționată, polițiștii rutieri au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale (în valoare de 15.840 lei) pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, dintre care 21 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit. În cadrul acestei acțiuni nu au fost constatate infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
Totodată, polițiștii au luat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule față de doi conducători auto care au depășit limita maximă de viteză și față de un conducător auto care a efectuat o manevră de depășire neregulamentară.
Exemplu semnificativ:
În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe DN66, în orașul Hațeg, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani, din Târgu Jiu, care se deplasa cu viteza de 135 de km/h (față de limita maximă admisă în localitate, de 50 km/h). Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.650 lei și i-a fost reținut permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 120 de zile.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate