.

A fost vernisată expoziția „FIREforme – culoare, rigoare”

Trei stiluri diferite, trei personalități puternice care realizează trei moduri de expresie fascinante ne invită să le admirăm lucrările de tapiserie, până în data de 1 aprilie 2024, la Galeria Națională de Artă „Forma” Deva.
A fost vernisată expoziția „FIREforme – culoare, rigoare” semnată de MARIJANA BIȚULESCU, GETA MOCANU și ANA-MARIA RUGESCU, trei minunate artiste textiliste care fac parte din generația 1979, Institutul de Arte Decorative “Nicolae Grigorescu” București și Institutul de Arte Decorative “Ion Andreescu” Cluj-Napoca, și sunt membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din România. Tapiseria este o artă specială în domeniul artelor decorative.
MARIJANA BIȚULESCU, GETA MOCANU și ANA-MARIA RUGESCU au numeroase expoziții personale, participări naționale și internaționale, saloane, bienale, trienale, numeroase premii și distincții precum și lucrări în colecții particulare în Albania, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, România, SUA, Ucraina, Ungaria.
Vernisajul a fost prezentat de Florica Zaharia, specialist în textile și fondator al Muzeului Textilelor din Băița.
Expoziția „FIREforme – culoare, rigoare” este organizată de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate