.

A fost prelungit pentru o perioadă de 3 ani statutul de destinație ecoturistică zonei Țara Hațegului.

Ministerul Economiei, Anteprenoriatului şi Turismului a prelungit pentru o perioadă de 3 ani statutul de destinație ecoturistică zonei Țara Hațegului.
Destinația acoperă zece unități administrativ teritoriale din județul Hunedoara, respectiv: Hațeg, General Berthelot, Sălașu de Sus, Răchitova, Sântămăria-Orlea, Baru, Totești, Densuș, Sarmizegetusa, Râu de Mori.
O vacanță în Țara Hațegului oferă turiștilor toate ingredientele unei călătorii în timp. Aici pot fi descoperiți  dinozauri pitici, vulcani și urme ale unei mări dispărute sau, totodată, pot fi admirate peisaje montane unice, lacuri și plante carnivore rămase din era glaciară, vestigii antice și medievale, precum și primele lăcașuri creștine.
Totodată, în această destinație pot fi derulate programe de turism activ pentru întreaga familie (drumeție, cicloturism).
Conceptul de Destinație Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu alte instituții și organizații reprezentative la nivel național. Astfel, Lla momentul respectiv, România a fost prima țară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate