.

A apărut un nou număr al revistei VITRALII

Ne-a parvenit la redacție numărul 56 (Decembrie 2023- Februarie 2024) al revistei veteranilor din Serviciile Române de Informații: ”VITRALII, LUMINI ȘI UMBRE”.

Revista ”VITRALII” intra, cu acest număr , în cel de-al cinsprezecelea an dintr-o existență marcată și ea de ”lumini și umbre” dar aflată în permanent contact cu cititorii și problematica de interes a acestora.

Ca de obicei, acest număr este dedicat evocării unor momente și personalități importante pentru toți românii. Astfel, Ziua Națională este marcată printr-o interesantă analiză a modului în care raporturile din acea epocă ale României cu Marea Britanie și SUA au evoluat ”de la confruntări la alianțe”, dar și prin prezentarea unui caz de ”spionaj feminin” caracteristic epocii…

În paginile revistei se evocă, de asemenea, personalitatea lui Mihai Eminescu, în momente mai puțin cunoscute ale copilăriei și tinereții…Alt articol referitor la perioada de domnie a lui Alexandru Ioan Cuza, ce a urmat Unirii Principatelor.

Din cuprins nu lipsește momentul Decembrie 1989, cu o prezentare succintă a filmului ”Libertate” – dedicat evenimentelor petrecute la Sibiu – care sperăm să fie o invitație la vizionarea acestei îndrăznețe pelicule lansate în Octombrie trecut.

Capitolul ”Memoria profesională” prezintă într-un articol o analiză pertinentă a gestionării în plan informativ a proiectului centralei nuclear-electrice de la Cernavodă, precum și continuarea prezentării cazului ”Țigareta 2” ilustrativ pentru modul în care contrabanda devine amenințare la adresa siguranței naționale. Istoria recentă a României, văzută prin prisma activității specifice de apărare a constituției, continua cu fenomenele legate de extremismul de factură ETNICĂ.

Ca și în celelalte numere, în capitolele: ATITUDINI; COLȚUL MIZANTROPULUI, ÎN SPRIJINUL CULTURII DE SECURITATE; PAGINI LITERARE; DIN VIAȚA ȘI ACTIVITATEA ACMRR-SRI, sunt incluse articole interesante, captivante, care merită să fie citite…

Toate cele de mai sus fac ca și acest număr 56 al revistei ”VITRALII” să trezească interesul cititorilor dornici de cunoaștere a unei activități mai puțin vizibile…

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate