.

A apărut revista “Vitralii – Lumini şi umbre”, nr.53

A apărut numărul 53/2023 al revistei VITRALII-LUMINI ȘI UMBRE, publicație editată de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din SERVICIUL ROMAN DE INFORMAȚII.

Acest ultim număr, care se dorește o ediție de ”primăvară” vine cu un sumar bogat de articole prezentate în deja cunoscutele capitole. FILE DE ISTORIE, MEMORIE PROFESIONALĂ, COLȚUL MIZANTROPULUI, ÎN SPRIJINUL CULTURII DE SECURITATE, PAGINI LITERARE și bineînțeles DIN VIAȚA ȘI ACTIVITATEA ASOCIAȚIEI

”Filele de istorie„ conțin interesante evocări memorialistice, dar și analize pertinente privind evenimentele din Transilvania lui Martie 1990- astfel:

– Falsul pogrom antimaghiar din Matie 1990 de la Târgu-Mureș- scris de DORIN SUCIU.

– Satu-Mare, 15 martie 1990Ț Mărturii inedite- scris de VASILE MOIŞ- fost Vicepreședinte al Senatului României……

Se continuă studiul monografic privind antiterorismul românesc, cu articolul:

”Istoria unităților speciale de apărare, intervenție și luptă antiteroristă din România”(partea a IIa)- de col. (r)  dr. Sorin Aparaschivei. Alt articol interesant este cel referitor la MARIA BĂLAN:”MATA HARI DE ROMÂNIA” despre care se afirmă că a fost cel mai IMPORTANT SPION al Regatului României din Primul Război Mondial și, probabil, de pe întreg frontul de est al acestui război.

Continuă partea a II-a a articolului, ”ODISEEA REVENIRII LA ROMÂNIA A PĂRȚII DE NORD A TRANSILVANIEI” lucrare dl. col. (r) conf. univ. dr. AUREL V. DAVID.

Alte articole interesante, din memoria profesională:

-”Când sirena istoriei a sunat resetarea”- a dl. VALERIU ILICA care face referire la recenta carte a domnului profesor Virgil Măgureanu ”CE S-A ÎNTÂMPLAT DE FAPT”… o carte scrisă din nevoia de a pune punct unor speculații, comentarii, bănuieli, ori semne de întrebare….

-”Apărarea Ordinii Constituționale 11. EXTREMISMUL POLITIC, continuarea analizelor redactate de dl. GL. BG. (r)  VASILE MALUREANU…

În paginile revistei se semnalează o nouă publicație ON-LINE de specialitate în domeniul INTELLIGENCE-ULUI>>intelligenceinfo.org>>, precum și două noi lucrări ce abordează problema bioterorismului, respectiv a tehnicilor de manipulare și dezinformare….

Articole foarte interesante și în acest număr, ca de altfel în toate aparițiile revistei, aspecte mai puțin cunoscute publicului cititor, care le fac atractive și captivante….

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate