Reţete culinare de post

Supă de ridichi

  • Ingrediente: 3 legături ridichi, o ceapă medie, doi cartofi medii, o legătură leurdă, sare

Mod de preparare: Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se curăță apoi ceapa și se taie în bucăți mai mari. Ridichile se spală, împreună cu frunzele și codițele, la fel și legătura de leurdă. Legumele astfel pregătite se pun la fiert în 1,5 litri de apă, împreună cu ceapa și cartofii. După ce au fiert, se mixează fin. Peste piureul obținut turnăm apa în care au fiert legumele. Totul se amestecă bine, apoi supa obținută se potrivește de sare și piper. Se servi alături de crutoane. https://www.crestinortodox.ro

Mâncare de păstăi cu cartofi noi

Ingrediente: 500 g păstăi, 500 g cartofi noi, 50 g unt, o ceapă albă, usturoi, mărar, pătrunjel,50 ml ulei, sare  şi piper după gust.

Mod de preparare: cartofii noi se spală, se curăţă de coajă ţi se taie cubuleţe. După ce au fost spălate bine, păstăilor li se rup codiţele şi apoi li se scot aţele. Fasolea se aşează într-o cratiţă mai mare, iar deasupra se pun cartofii tăiaţi în cubuleţe, după care, se  adaugă apă, cât să acopere ingredientele. Cratiţa se dă la foc mic, timp de 30-40 de minute, până ce păstăile se frăgezesc iar cartofii s-au fiert. Între timp, ceapa se căleşte în ulei, iar după ce s-a rumenit, se adaugă untul şi se stinge imediat focul. Usturoiul zdrobit se amestecă cu apă şi sare. După ce păstăile şi cartofii s-au fiert, se scurg complet de apă. Se adaugă cu usturoiul, ceapa călită, mărarul, pătrunjelul şi piperul, după care, ingredientele se amestecă uşor. Acest preparat poate fi folosit şi ca garnitură la friptură. Poftă bună ! https://www.gustos.ro

Cornulețe fragede cu borș

  • Ingrediente pentru aluat: 500 g făină,7 g drojdie uscată, 250 ml ulei, 125 ml borș, o lingură zahăr, un praf de sare.

Umplutura: rahat (sau dulceață, nuci, magiun)

  • Pentru finisat: 50 g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare: Într-un castron, făina se amestecă bine cu drojdia uscată. Separat, se amestecă uleiul, borșul, zahărul și sarea. Se face apoi o gropiță în mijlocul făinii, unde se toarnă amestecul lichid. Totul se frământă până se obține un aluat omogen. Dacă este necesar, în timpul frământării se mai adaugă făină sau borș, în cazul în care aluatul este prea tare sau prea moale. Aluatul se lasă să se odihnească aproximativ o jumătate de oră, după care, se împarte în două. Fiecare parte de aluat se întinde într-o foaie rotundă și subțire. Se taie sub formă de raze, la mărimea dorită, în funcție de cât de mici sau mari vrem să facem cornulețele. La bază se pune câte o bucată de rahat sau o lingură de dulceață, apoi se rulează strâns către vârf. Cornulețele astfel pregătite se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 20-30 de minute. Cât sunt fierbinți, se dau prin zahăr vanilat, apoi se așază pe un grătar la răcit. https://dulciurifeldefel.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns