Reţeta de vineri: Supă cremă de mazăre

Ingrediente: două cepe, o lingură ulei, doi morcovi, 500 g mazăre proaspătă, doi cartofi, doi căței usturoi, sare, piper, o lingură unt, o legătură pătrunjel.

Mod de preparare:

Ceapa se toacă și se călește în ulei. După ce s-a călit, se adaugă morcovii tăiați bucăți și totul se acoperă cu apă. Între timp, cartofii se curăță și se taie cubulețe, iar mazărea se spală. După 10-15 minute, când morcovii sunt aproape fierți, se adaugă mazărea, apoi cartofii, se mai pune apă cât să acopere legumele și totul se lasă la fiert 20-30 de minute. După acest interval, legumele se strecoară, iar apa în care au fiert se păstrează. Legumele fierte se strecoară și se pasează în blender, apoi peste ele se toarnă supa de legume. Consistența supei va fi una obișnuită. La supa obținută se adaugă usturoiul pisat, sare, piper și unt. Se pune din nou la foc, pentru 10 minute, se presară pătrunjel tocat, după care, supa se poate servi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns