Reţeta de joi: Plăcintă cu iaurt

Ingrediente: un pachet cu foi de plăcintă, un kilogram de iaurt gros, opt ouă, 350 g zahăr tos, zahăr vanilat şi zahăr pudră.

Mod de preparare:

Pentru început, se bat şapte ouă cu zahărul, după care, se adaugă zahăr vanilat şi iaurtul. Într-o tavă cu pereţii mai înalţi, care a fost unsă cu ulei, se pun 3-4 foi de plăcintă, unse cu ulei între ele. Peste foi se toarnă un strat de umplutură, gros de aproximativ 1,5 cm, se presară stafide, apoi urmează alte două foi unse cu ulei. Procedura se continuă cu straturi alternative de foi şi umplutură. Ultimul strat trebuie să aibă trei foi, care se înţeapă, se stropesc cu ulei şi puţină apă. Tava se dă la cuptor, la foc potrivit, iar când plăcinta este aproape gata,  se bate un ou cu zahăr vanilat şi se toarnă deasupra, peste foi. Se coace aproximativ 40 min. După ce a fost scoasă din cuptor, tava se acoperă zece minute cu un prosop. Se pudrează cu zahăr farin şi se porţionează când este  călduţă. Fierbinte, nu se poate porţiona. Se poate servi atât caldă, cât şi rece. Poftă bună !/www.culinare.ro)

Partajează această știre

Lasă un răspuns