.

Atenţie la gripă! În judeţ sunt câteva persoane suspecte de boală

Şase persoane sunt suspecte de gripă în judeţul Hunedoara, pentru două dintre acestea diagnosticul nefiind însă confirmat prin analize de laborator, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică.

În săptămâna 14.01.2019- 20.01.2019  numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului Hunedoara este de 1.250 de cazuri, din care pneumonii, 527 de cazuri. Au fost internate un numar de 190 persoane, faţă de aceeaşi săptămână din 2018 când au fost înregistrate 1.143 de cazuri, din care 550 au fost pneumonii.

Cum ne ferim de îmbolnăvire?

Vaccinarea antigripală cu vaccin gripal sezonier. Vaccinarea continuă să fie singura metodă de profilaxie specifică a gripei. La circa 70-80% dintre persoanele care se vaccinează, oferă o protecţie de bună calitate (conform reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii).

Medicii ne recomandă câteva gesturi simple, pe care, dacă le vom face cât mai des, şansele de îmbolnăvire scad. Astfel, ne spălăm des cu apă şi săpun ori de cate ori este nevoie. Mai des ca oricând, în această perioadă, trebuie să ne spălăm faţa şi nasul pentru scăderea încărcăturii microbiene.

Atunci când strănutăm, folosim batista de unică folosinţă, iar, dacă nu avem, este de preferat să strănutăm pe mânecă sau pe umăr, pentru a evita răspândirea particulelor posibil infectante.

Evităm aglomeraţiile, atunci când nu este neapărat necesară prezenţa noastră în aceste locuri.

Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta,sporturi diverse) este esenţial pentru menţinerea unui corp sănătos.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate