HUNEDOARA: Parcările din zonele laterale ale Casei de Cultură devin parcări cu plată

Măsura s-a impus în urma solicitărilor primite în ultimii ani din partea cetăţenilor care reclamau faptul că locurile de parcare din zonă sunt mereu ocupate de autovehicule ce staţionează pe durate mari de timp.
Parcarea pe unul dintre locurile amenajate pe str. George Enescu, în stânga şi în dreapta Casei de Cultură, este, de acum, taxată. Excepţie fac locurile pentru persoanele cu handicap şi cele din categoria „mama şi copilul”.
Taxarea se aplică de lunea până sâmbăta (inclusiv), între orele 08.00 – 19.00.
Tarifele de parcare sunt următoarele:
– 1h – 0,7 Euro + Tva;
– 2 h – 1,2 Euro + Tva;
– 1 zi – 4,2 Euro + Tva;
Plata se poate face prin SMS la numărul scurt 7420 (conform instrucţiunilor de pe panouri) dar şi prin două aplicaţii pentru smartphone – TPARK ori Municipiul Hunedoara e-Parking, ambele funcţionale în reţelele Digi, Vodafone, Orange şi Telekom. Aplicaţia TPARK oferă atât varianta plăţii prin SMS cât şi cea prin card bancar. Aplicaţia Municipiul Hunedoara e-Parking oferă doar varianta plăţii prin card bancar.
POLIŢIŞTII LOCALI SUNT PREZENŢI ÎN ZONĂ DOAR PENTRU A INFORMA CONDUCĂTORII AUTO. DEOCAMDATĂ NU SE APLICĂ SANCŢIUNI. După ce regimul de parcare cu plată din zona amintită va deveni o obişnuinţă, persoanele care nu respectă regulamentul adoptat de Consiliul Local sunt pasibile de următoarele sancţiuni:
– staționarea fără a achita contravaloarea parcării, se sancţionează cu amendă de la 500 până la 1.000 lei.
– depășirea timpului de staționare conferit în situația taxării parcării, se sancţionează cu amendă de la 100 până la 300 lei.
– staționarea necorespunzătoare, respectiv într-un mod prin care se ocupă 2 locuri de parcare, acolo unde locurile de parcare sunt marcate, se sancționează cu amendă de la 300 până la 500 lei.
– blocarea accesului în parcare sau ocuparea unor locuri rezervate, se sancţionează cu amendă de la 300 până la 500 lei.
Partajează această știre

Lasă un răspuns