Pași importanți ca Deva să devină localitate prietenă a copiilor

În cadrul unei consultări publice organizate luni,14 octombrie 2024, administrația publică locală din Deva a făcut încă un pas important către crearea unui mediu sigur și favorabil pentru toți copiii.
Evenimentul a marcat un punct crucial în procesul de transformare a municipiului într-o Localitate Prietenă a Copiilor, inițiativă susținută de UNICEF.
La întâlnire au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai societății civile, ai instituțiilor publice, ai copiilor și tinerilor, experți în domeniul drepturilor copilului, consilierul local Gabriel Ilieș (reprezentant al Unității Locale de Coordonare Deva), precum și secretarul de stat Lucian Ioan Rus, în calitate de primar ales al municipiului Deva.
Împreună, au analizat în detaliu situația actuală a copiilor din Deva, identificând atât progresele înregistrate, cât și provocările cu care se confruntă aceștia.
Principalele teme abordate au fost: educație, sănătate, protecție social, participare la deciziile care îi privesc.
În urma discuțiilor, participanții au identificat o serie de măsuri concrete care pot fi implementate pentru a îmbunătăți viața copiilor din Deva. Copiii și tinerii au avut un rol activ în acest proces, exprimându-și opiniile și propunerile.
Pe data de 30 octombrie, va avea loc o nouă întâlnire în cadrul căreia va fi finalizat Planul Local de Acțiune al Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor. Acest plan va servi ca bază pentru implementarea măsurilor identificate și pentru monitorizarea progresului înregistrat.
Toate aceste întâlniri și dezbateri se desfășoară în cadrul Proiectului Inițiativa „Localități Prietene ale Copiilor”.
Municipiul Deva este a șasea localitate din România care s-a angajat prin memorandumul semnat cu UNICEF să treacă printr-un proces de transformare pentru a deveni o localitate prietenă a copiilor.
Compartimentul de presă al Primăriei Municipiului Deva
Partajează această știre

Lasă un răspuns