Seniorii Devei fac primii pași în lumea digitală, cu Tableta Lions

Membrii Centrului de zi „Clubul Seniorilor” Deva descoperă lumea digitală, în cadrul unui proiect Lions, intitulat „Vă conectăm”, care le-a pus la dispoziție tablete personalizate și un ghid de instruire, cu metode și informații pe înțelesul tuturor.

Programul a fost dezvoltat de doi membri ai organizației Lions din Bremen/Germania și are ca scop instruirea persoanelor vârstnice în utilizarea dispozitivelor inteligente pentru comunicarea cu cei dragi și accesarea online a serviciilor și informațiilor utile.

Tableta Lions este caracterizată printr-o interfață de utilizator foarte simplă, dar care poate fi reconfigurată, pe parcursul învățării, în funcție de competențele digitale ale utilizatorului.

Pentru o învățare rapidă a utilizării dispozitivului, seniorii Devei sunt instruiți, săptămânal, de voluntari ai Clubului Lions Deva Sarmizegetusa.

Prima întâlnire cu formatorii s-a desfășurat luni, la „Clubul Seniorilor”, odată cu lansarea ghidului de instruire, tradus în limba română de un reprezentant Lions. Lucrarea are un conținut ușor de înțeles și oferă informații de bază despre scrierea de mesaje electronice, participarea la comunicarea audiovizuală, divertisment și tranzacții online și rețele de socializare și aplicații folosite în viața de zi cu zi.

Unul dintre vârstnicii participanți, care folosește încă un telefon clasic, a fost de-a dreptul surprins după ce a reușit să efectueze un apel video printr-o aplicație instalată pe tabletă, comunicând astfel cu o prietenă din străinătate.

Proiectul „Vă conectăm” a fost dezvoltat de Helmuth Zander, expert în logistică, și Dr. Werner Juptner, fizician, membrii ai Organizației Lions din Bremen/Germania și este implementat în mai multe orașe din România. Programul răspunde nevoii de a crea oportunități digitale în rândul vârstnicilor – cea mai mare categorie socială afectată de lipsa competențelor digitale, și conferă utilizatorilor independență în activitățile zilnice, îmbunătățirea comunicării cu prietenii și cu familia, precum și deschiderea către experiențe noi care să le ofere o creștere a calității vieții.

 Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns