Polițiștii hunedoreni au aplicat, ieri, primele amenzi cu ajutorul tabletelor mobile

Polițiștii rutieri au aplicat, ieri, cu ocazia unei acțiuni pe raza municipiului Hunedoara, primele sancțiuni contravenționale cu ajutorul noilor tablete mobile.

Folosind aplicația ,,Abateri Rutiere Mobile”, procesul verbal de contravenție poate fi acum întocmit direct pe tabletă. Aplicația permite polițiștilor să întocmească on line, la fața locului, documentele necesare constatării unei contravenții. Ulterior, sancțiunea contravențională este printată la o imprimantă mobilă și înmânată contravenientului.

Primele șapte astfel de amenzi au fost aplicate în cadrul unei acțiuni de reducere a riscului rutier, pentru nereguli privind depășirea limitei de viteză și pentru neportul centurii de siguranță.

Folosind tabletele mobile, polițiștii au acces rapid și la bazele de date ale Poliției Române, pentru a efectua verificări privind autoturismele și participanții la trafic. O dată introduse în aplicația ,,Abateri Rutiere Mobile”, sancțiunile contravenționale aplicate rămân stocate automat. Se încearcă astfel eliminarea birocrației și  reducerea timpului de constatare a unei contravenții și aplicare a unei sancțiuni contravenționale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns