.

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va fi dotat cu aparatură nouă

Consiliul Județean dorește să achiziționeze aparatură în valoare de 12.429.194,60 lei (inclusiv TVA) pentru secția „Ambulatoriul Integrat” din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

Prin dotarea cu aparatură modernă a Ambulatoriului va crește calitatea actului medical, se vor scurta timpii de așteptare privind diagnosticarea afecțiunilor, va crește acuratețea diagnosticării și se va reduce expunerea la radiații, atât la pacienți, cât și la personalul medical. Proiectul se va derula prin Programul de Sănătate.

„Dezvoltarea sistemului de sănătate și dotarea acestuia cu aparatură modernă reprezintă una dintre prioritățile noastre, în fiecare dintre cei opt ani, de când am preluat conducerea Consiliului Județean Arad. În această perioadă am achiziționat echipamente și aparatură pentru fiecare secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență, am folosit fiecare instrument de finanțare pentru a accesa fonduri, fie că acestea au fost fonduri europene, cu preponderență, fie guvernamentale, fie din resurse proprii. Acum, prin Programul de Sănătate, derulat pe exercițiul de finanțare european 2021-2027, dorim să dotăm Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului Județean cu aparatură, inclusiv un RMN, în valoare de aproximativ 12,5 milioane de lei. Și, așa cum procedăm de obicei, când sursa de finanțare este din fonduri europene, contribuția noastră este de 2% din valoarea proiectului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Prin proiectul pe care îl va depune Consiliul Județean vor fi achiziționate următoarele:

– Echipament de radiologie cu grafie si scopie RX – Radiologie copii;

– RMN;

– Sistem testare la efort cu modul ergospirometrie;

– Ecograf;

– Sistem suspendat protecție împotriva radiațiilor ionizante. (Foto: arhivă)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate