.

ARAD: Măsuri luate de Consiliul Judeţean în criza apei potabile din comuna Şag

Consiliul Județean se implică activ în rezolvarea unor probleme cauzate de secetă, deoarece nu doar Bocsigul, ci și comuna Șagu s-a confruntat cu o criză a apei potabile, în aceste zile.

„Dorim să rezolvăm această problemă. Am avut o întâlnire cu doamna primar a comunei Șagu și cu conducerea Companiei de Apă, pentru a găsi soluțiile optime de alimentare cu apă a localităților comunei. Deocamdată, pe termen scurt, situația s-a remediat în ceea ce privește Șagul și Cruceniul, dar căutăm soluții pe termen lung pentru toate cele cinci localități ale comunei. Avem două variante de alimentare cu apă și am cerut Companiei de apă soluții pentru ambele variante, pentru a alimenta întreaga comună din rețeaua municipiului”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Am avut o întâlnire de lucru, cu președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca și conducerea Companiei de Apă, pentru a identifica soluții urgente, pentru remedierea problemelor cu care se confruntă localitățile Șagu și Cruceni, privind alimentarea cu apă. Compania de Apă a furnizat cu intermitență apă potabilă în localitățile în perioada codului portocaliu și roșu, de caniculă. Ne-am confruntat cu o situație extrem de dificilă și, din acest motiv, am considerat că trebuie găsite soluții de rezolvare. A fost agreată varianta racordării la rețeaua de apă a municipiului”, a declarat, la rândul ei, Emilia Brăneț, primarul comunei Șagu.

„Pe moment, această criză este rezolvată, deoarece am mărit capacitatea de pompare dintr-unul dintre puțurile din care se alimentează Șagul. Trebuie să înțelegem că este caniculă, că necesarul de apă este mult mai mare decât în mod normal și capacitatea celor două puțuri a fost suprasolicitată în această perioadă, tocmai din cauza caniculei, dar și a secetei. Să fim realiști, în mediul rural, apa potabilă se folosește și la irigații, iar necesarul de apă e mult mai mare decât în mod normal”, a afirmat Vasile Borha, directorul Companiei de Apă Arad.

Consiliul Județean are un proiect de extindere a rețelei de apă pentru Tisa Nouă, din comuna Fântânele, dar și spre localitățile Fiscut, Firiteaz și Hunedoara Timișană, care aparțin de Șagu. De asemenea, pentru localitățile Șagu și Cruceni este identificată o soluție de extindere a rețelei municipale din Arad, direct spre Șagu, printr-o conductă nouă, distanța fiind de aproximativ șapte kilometri.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate