OPINII: Generaţia care şi-a pierdut ţara

„Președintele Iohannis este, așa cum v-ați convins, un președinte de stat rațional și echilibrat, profund european, așa cum mi-aș dori să văd și alți șefi de stat, mai ales în zonele vecine României. Este un președinte care a echilibrat într-un mod admirabil interesul țării sale, fără a afecta interesul Europei.” (26 martie 2024, declarație a lui Rareș Bogdan )

„Avea toate șansele, era dornic de muncă, își suflecase mânecile să reformeze, dar „scârbile” alea l-au ales pe Rutte. Pe ăla… un olandez…  păi, ce încredere să ai într-un cultivator de lalele? Pe când el, un neamț serios, care a transformat România în țara „lucrului bine făcut”, așa cum a promis și cum putem observa pretutindeni în jurul nostru, era singurul capabil să dea cu mopul prin sediul NATO, să șteargă praful de pe siglă și să implementeze, modernizeze, microfoneze și sertarizeze corespunzător! Păi, să fi fost el la butoane, cum ar fi arătat mâine NATO EDUCATĂ, vă gândiți? Pe când așa… ei, las’ să stea proastă, needucată, troglodită!

N-au ținut ăia seama de evidență că pe el l-au susținut, în țară, intelectualii de mare finețe, că d-aia a și putut să facă atât de multe lucruri minunate. Uite, Marius Manole…De două ori a pus ștampila pe Klaus. E drept că apoi s-a supărat și i-a dat medaliile înapoi, fix ca-n literatura contemporană de introspecție, când „iubi” se supără pe „pisi” și-i înapoiază mesajele primite pe telefon”.

Da, da… și l-a susținut și intelectualul Rareș Bogdan, explicându-ne atât de clar că mai există posibilități și funcții la care, în mod legitim, Klaus poate să aspire:

„După cum știți, la nivelul instituțiilor europene există PATRU jobs: premier al Europei (șef al Comisiei Europene), președinte al Consiliului European și președinte al Parlamentului European, care are două etape (cu alte cuvinte, zic, cei PATRU evangheliști au fost TREI, n.n.)

… Practic, este o rotativă la 2,5 ani și urmează să fie creată și poziția de ministru al Apărării Europene și una de reprezentant special pentru Ucraina (adică, între timp, cei TREI evangheliști vor fi CINCI, n.n.). Deci, încă două poziții… S&D nu a acceptat ca președintele Klaus Iohannis să fie președinte al Consiliului European prin rotație. Eu îl consider un om foarte echilibrat și cu foarte mare respect la nivel internațional, așa că poate ocupa orice poziție la nivel înalt în UE!”, declara Rareș Bogdan, în 25 iunie 2024).

„Sigur, Klaus „poate ocupa orice poziție la nivel înalt în UE” dăcât că o să rămână cu buza umflată și nu va ocupa nimic în afară de poziția din reședința de pe bulevardul Aviatorilor, monumentul acela istoric de „clasă A” cu o cușmă de fotovoltaice pe terasă, pusă acolo numai și numai ca să plătească el mai puțin pentru utilități!

De altfel, un alt europarlamentar, Victor Negrescu, ne luminează: cele mai importante funcții ale UE (președinte al Comisiei Europene, președinte al Parlamentului European, președinte al Consiliului European și Înalt reprezentant pentru politică externă și de securitate) sunt date deja. Așadar, canci! Sigur, Klaus al nostru încă ar putea aplica pentru demnitatea de „Ciiiine eeeste GEEEENEEERAAAALUUUL?” în Europa, în caz că funcția respectivă se înființează  mâine-poimâine. Dar, dacă nu, mi-e teamă că rămâne podoaba noastră de președinte, cel ales cu entuziasm de două ori de cetățenii României, fără „foncție”. Aduceti-va aminte de diaspora cum vota.

Europeni! Dați-i euglenului verde, protozoarului „rațional și echilibrat” al lui Rareș Bogdan, cu citoplasma verzuie întinsă pe doi metri înălțime, o băltuță euroatlantică peste care să fie șef, ca să mănâncă și citostomu’ lui ceva! Şi în America un circ mai mare s-a văzut între Trump şi Biden..

 Donald Trump a câștigat net această primă dezbatere!

Donald Trump a spus foarte clar că Joe Biden ne va băga în Cel De-al Treilea Război Mondial! Pentru prima dată, aflăm prin ce minciună teribilă justifică Biden războiul din Ucraina:

“Dacă nu ne-am implica, Rusia ar ataca Ungaria și Polonia.’’Aceasta arată cât de rupt de realitate este acest om, cât de mult poate să mintă mapamondul, cât de fals își susține alocarea unor sume imense pentru întreținerea războiului!

Motivul pueril că Rusia ar ataca Ungaria și Polonia arată dimensiunea catastrofică a politicii americane de susținere a războiului. Această afirmație mi-a adus aminte de motivația falsă, recunoscută ulterior ca fiind mincinoasă, a existenței armelor de distrugere în masă din Irak, care au determinat atacarea Irakului. Totuși, acolo a fost un motiv cât de cât palpabil, chiar dacă fals dar în cazul Războiului  din Ucraina, motivul  este totalmente fals, fără nici cel mai mic argument!

Să justifici întreținerea unui război printr-o astfel de minciună de nivel colosal, care nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, arată de fapt că Războiul din Ucraina este întreținut în mod fals de Joe Biden și că oricând poate degenera în Cel De-al Treilea Război Mondial!

Îmi este teamă de fiecare zi care mai este din Administrația Biden! Omul acesta ar trebui să se retragă din funcție până nu dă foc Planetei!

 Toată lumea a fost curioasă de confruntare

Ce-a fost, cum s-a dezbătut, cum l-a băgat Trump în corzi pe Biden s.a.m.d. Dar oare mai contează? Ăia care ați prins, știți despre ce e vorba. Ceilalți, căutați un episod cap-coadă și-o să-mi dați dreptate. Dar oare ce e în spatele acestui show destul de slăbuț?

Păi, ca de fiecare dată când media te îmbie să te uiți într-o parte, trebuie să înțelegi că pe undeva prin altă parte e vorba de-o chestie cam nasoală. Ce să fie? În mod evident, e un act ratat de-al SUA. În primul rând în Bolivia. Ce s-a întâmplat acolo? Profitând de divergențele dintre Evo Morales și Luis Arce, americanii s-au gândit să instrumenteze o lovitură militară de stat. Acum, în mod evident, trompetele mă vor bălăcări deoarece „n-am cum să dovedesc ceea ce spun”. Zău? Dovada însă există: în timp ce toată lumea și-a exprimat opinia fermă despre mișcarea armatei, singurii care au îndemnat la calm au fost … americanii. De fapt, aflându-se la capătul tărășeniei, era chiar normal să acționeze așa. Doar că nu li s-a îndeplinit șmecheria. A fost o lovitură militară pusă atât de „pe genunchi” încât a devenit mai penibilă decât cea din Turcia. De data aceasta, Luis Arce nici măcar n-a avut de ce să se teamă. Dovadă că hegemonul e în bălării.

Fac o paranteză dându-vă o temă de gândire: nu e ciudat că, în timp ce întreg statul subteran american e stângist, loviturile de stat pe care le dă SUA sunt de dreapta? Gândiți-vă bine la chestia asta. Oare stânga americană nu poate supraviețui decât dacă face o contrabalansare cu dreapta la ăilalți? Mă rog, e interesant de analizat ce tip de „dreapta” se preferă. Închid paranteza.

Și, să revenim la poveste

De ce Bolivia și de ce SUA? E simplu. Sunt cinci producători majori de litiu: Chile, Australia, China, Argentina, Brazilia. Însă, sunt trei deținători masivi de rezerve de litiu: Bolivia, Argentina și Chile. În Argentina le-a reușit lovitura, impunându-și deviantul prin „alegeri libere”. În Bolivia ar fi vrut să lovească pentru a-și asigura viitorul, doar că o mână nevăzută i-a curentat. Și i-a curentat rău! Suficient pentru a tura la maxim mașinăria unui non-eveniment precum dezbaterea dintre un showman și un adormit. Mă rog, ar mai fi și alte dezvoltări. Mă uitam pe balanța Gazpromului și am constatat că scăderea din producția de gaze naturale a fost compensată de creșterea exporturilor de petrol. Cum s-au dezvoltat exporturile rusești de petrol, mai știți? Prin intermediul unei flote-fantomă. Armatorii greci care fuseseră strânși cu ușa de către UE și-au „vândut” navele rușilor în condiții extrem de avantajoase, iar exportul s-a făcut „fără atingere”. Schemă interesantă care acum este aplicată la … GNL. După succesul flotei de petrol, Rusia a trecut la flota fantomă de GNL care, spre deosebire de petrol, schimbă 2-3 „proprietari” înaintea beneficiarului final…UE. Iar de încasat, Gazprom încasează prețuri de aproximativ 3 ori mai mari decât pe gazul prin conductă.

Acestea par a fi probleme mult mai importante. Ca, de altfel, multe alte ecuații geostrategice care se dezvoltă sub ochii noștri. Apar actori importanți noi, alții ies de sub tutela seniorilor trecutului. La asta mă gândeam când stăteam să mă uit la cei doi „candidați” mâncând rahat pe marginea problemelor globale. Cine-i mai ascultă? Rusia care le înghite miliarde de dolari, tehnologie și armament, de au rămas cocoșați? Rusia care prosperă pe spatele sancțiunilor? Americanii cu Ucraina au ajuns mai rău decât erau în anii 80 rușii cu Afganistanul. Spunea un expert militar că Rusia face cel mai mare leverage militaro-economic din istorie: fiecare miliard de dolari băgat de ruși produce în mod direct pagube militare de cel puțin 10 miliarde de dolari, în timp ce, pentru același miliard, pagubele economice înregistrate de Occident sunt până la de o de sută de ori mai mari. Totuși, cine se cred acești neica nimeni? Vorbesc ei despre China? Au uitat cum s-a dus Yellen ca să se milogească la chinezi să-și reînnoiască bondurile americane? Au uitat cum aterizează pe aeroporturi goale, întâmpinați de membri mâna a șasea din conducerea Chinei?  Nici măcar n-am vândut-o, am predat-o necondiționat, sub pretextul că-n Uniunea Europeană va curge lapte și miere. Nu curge, în realitate, ci numai în versurile „Țiganiadei”.

Trădătorii s-au dovedit mai puternici decât ceilalți, cu suflet de români verzi. Însă, ultimii n-avem ncio scuză! Pentru țară se moare, când e nevoie! N-am făcut-o! Ba, am acceptat cele mai oribile compromisuri…

Le-am impus copiilor noștri

Să învețe mai mult istoria altora decât cea a neamului lor! Asta ca să fim siguri că n-are cine să mai recupereze țara pe care am pierdut-o. Patriotismul se manifestă aproape doar pe stadion, când joacă „generația de suflet”. Poate să fie aici un sâmbure de speranță, dar mi-e teamă că e doar în mintea și sufletul meu. Doamne ajută să mă înșel!

Dar, nici dinspre Biserica strămoșească nu sunt semne care să ne dea speranțe. Actuala conducere e mai preocupată să-i pună  la punct pe ierarhii care n-au abandonat lupta pentru credință și neam…

Cu școala pusă la pământ, cu Biserica îndoctrinată de „globalism-ecumenism”, cu familia constituită, de la Dumnezeu, dintre un bărbat și o femeie sub asaltul nebuniei „corectitudinii politice”, cu majoritatea elitei plecată în pribegie, de unde să ne vină salvarea, măcar în ultimul ceas?

Numai de la bunul Dumnezeu, cu toate că nu prea merităm mila Lui! Însă, ne merităm cu vârf și îndesat numele de „Generația care și-a pierdut țara”, scria Dan Deaconu.

N.B. Așa ca exemplu… „Trădătorii” au primit ordin de la Bruxelles să ne decimeze și șeptelul. „Boilor” li s-a pus pata pe vaci, care, în mințile lor bovine, poluează planeta… Până aici s-a ajuns, dragi români care mai vă considerați români!

Dar unii oameni cred că o întrebare de genul „Oare care este menirea mea în această viață?” Înseamnă ceva de genul „Doamne, poți să-mi dai o slujbă care să fie ceva mai deosebit, ca să ies în evidență într-un fel, să am un statut aparte?”.

Peste 6 milioane de oameni plecați din țară, cel mai mare exod al unei populații dintr-o țară pe timp de pace, 150 miliarde datorie externă, economia la pământ, educația la pământ, sănătatea la pământ, cultura la pământ etc. Deci, niște oameni care ne-au condus 34 de ani, prin legile care le-au dat și prin punerea lor în practică tot de către ei, au făcut ca cetățenii României și România să ajungă aici.

Băsescu a înfiinţat ,,statul paralel” !

Klaus a înfiinţat ,,Generatia care şi-a pierdut ţara”. Slava!

 Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns