.

Un fizician și un logistician din Bremen îi conectează pe seniorii Devei cu prietenii și cu familia

Un fizician și un expert în logistică, din Germania, facilitează accesul seniorilor din Deva la lumea digitală, printr-un proiect care se derulează sub genericul „Vă conectăm!”.
✔ Helmuth Zander (73 de ani) și Werner Jüptner (83 de ani) sunt membri ai Districtului Lions din Saxonia Inferioară – Bremen și au ajuns în România printr-un parteneriat cu Clubul Lions Deva Sarmizegetusa.
✅ Deva este primul oraș din țară în care se desfășoară proiectul de educație digitală dezvoltat de Zander și Jüptner. Iar primii beneficiari ai proiectului sunt membrii Centrului de zi „Clubul Seniorilor”, care funcționează în cadrul Direcției de Asistență Socială Deva – a afirmat Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.
📌 „Vă conectăm” propune utilizarea unei tablete special concepute pentru persoanele vârstnice, cu o interfață caracterizată de butoane pentru apelarea programelor, care permite implementarea ideii conform căreia „o singură apăsare pe tastă = 1 serviciu”. Dimensiunea și numărul butoanelor pot fi personalizate în funcție de competențele digitale ale utilizatorului.
🟠 Aceasta nu este însă singura surpriză a proiectului rezervată seniorilor. Pentru ca drumul spre lumea digitală să fie mai ușor de parcurs, Lions a publicat și un ghid – un manual în limba română, cu un conținut ușor de înțeles, care oferă informații de bază despre scrierea de mesaje electronice, participarea la comunicarea audiovizuală sau accesarea altor rețele prin care persoanele vârstnice pot intra în contact cu familia și cu prietenii.
✅ „Vă conectăm!” se adresează tuturor vârstnicilor – mai ales celor care trăiesc izolat din pricina afecțiunilor, dar și persoanelor cu dizabilități fizice sau psihice care doresc să mențină legăturile sociale – afirmă autorii proiectului, explicând că persoanele fără abilități digitale riscă să fie afectate de izolarea socială, într-o societate în care utilizarea internetului este la fel de obișnuită ca scrisul și cititul.
🟧 Helmuth Zander (73 de ani), este expert în logistică și fost șef al departamentului de planificare logistică și operațiuni al NATO, de la Napoli. Este membru al organizației Lions de peste două decenii și a fost Guvernator al Districtului Lions din Saxonia Inferioară – Bremen, din anul 2018 până în 2019.
🟧 Werner Jüptner (83 de ani) a studiat fizica și are un doctorat în inginerie. Este membru al organizației Lions de 25 de ani și a fost de două ori secretar de cabinet al Districtului Lions din Saxonia Inferioară – Bremen.
Direcția de Asistență Socială Deva
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate