.

Seniorii Devei și-au făcut prieteni în Capitala Marii Uniri

Un grup de persoane vârstnice de la Centrul de zi „Clubul Seniorilor” Deva s-a întâlnit cu reprezentanți ai Centrului de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia, în cadrul unei excursii în Orașul Marii Uniri, organizate de Direcția de Asistență Socială Deva, cu sprijinul Primarului Municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea.

Seniorii Devei au fost încântați să viziteze Centrul de zi din Alba Iulia, care funcționează într-un imobil reabilitat anul trecut și dotat cu echipamente, instalații și mobilier adaptate nevoilor persoanelor vârstnice, cu cabinet medical, cabinet psihologic, sală de jocuri, sală de recuperare medicală, bucătărie și vestiare.

Gazdele au povestit despre activitățile de socializare și petrecere a timpului liber desfășurate în cadrul centrului – de la partide de șah, rummy, table sau cărți, până la concursuri de cultură generală „Cine știe, câștigă!” și cursuri gratuite de limba engleză.

În plus, oaspeții au avut parte și de o surpriză. Ansamblul folcloric 60+, al Centrului de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia, le-a pregătit un recital de muzică tradițională românească. Seniorii Devei le-au pregătit, la rândul lor, câteva poezii. Decanul de vârstă al grupului a recitat din primul său volum de „Versuri și tablete literare”, publicat în urmă cu două decenii, la Editura Astra.

Pe traseul excursiei seniorilor s-au aflat și obiective turistice importante din Alba Iulia – Catedrala Încoronării (sau Catedrala Reîntregirii Neamului), primul lăcaș de cult important construit în Transilvania după Unirea din 1918, și Cetatea Alba Carolina, spectaculoasa fortăreață în formă de stea cu 7 colțuri, construită acum 300 de ani, după planurile arhitectului Giovanni Morando Visconti, care a elaborat și o propunere de fortificare pentru Cetatea Deva, în anul 1712.

Ca orice călătorie, excursia în Capitala Marii Uniri le-a oferit seniorilor Devei ocazia de a descoperi locuri interesante și de a afla lucruri noi. Pe de altă parte, au petrecut o zi împreună cu prieteni noi, pe care i-au invitat să-i viziteze la Deva.

Centrul de zi „Clubul Seniorilor” Deva are aproximativ 50 de membri, cu vârste cuprinse între 55 și 94 de ani.

Direcția de Asistență Socială Deva

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate