.

Comuna Bistra (Alba) mai bogată cu 33 de hectare de pădure

De curând, la Bistra a avut loc o amplă acțiune de împădurire. Peste 100 de mii de puieți au fost plantați în pădurea comunală. O suprafață de 33 de hectare a fost împădurită cu puieți  de molid și larice.

,,Acești puieți au fost plantați în locul copacilor care au fost afectați de insecte dăunătoare sau doborâți de vânt și zăpadă. Trebuie să ne îngrijim de regenerarea pădurii.  Aceasta nu se reface în mod natural decât foarte puțin. Regenerarea arborilor este importantă și pentru noi dar și pentru generațiile viitoare”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Plantația va fi îngrijită și monitorizată timp de 7 ani pentru a asigura dezvoltarea corespunzătoare a pădurii. Silvicultorii vor interveni cu lucrări specifice de întreținere, pentru protejarea puieților.

Îngijirea pădurii durează în general 6-7 ani până se ajunge la starea de masiv.

Pădurea comunală Bistra este administrată de către Ocolul Silvic Sebeș.

Avem nevoie de păduri sănătoase. Depindem de acestea pentru a supraviețui, de la aerul pe care îl respirăm până la lemnul pe care îl folosim.

Pădurile asigură habitatele necesare oamenilor și animalelor, protejează bazinele hidrografice, previn eroziunea solului și diminuează schimbările climatice.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate