.

Vaţa de Jos: Investiţii în infrastructura de apă şi canalizare – noi staţii de epurare

Comuna Vaţa de Jos se numără printre aşezările judeţului Hunedoara în care autorităţile locale şi-au propus – şi au reuşit- să aducă standardele moderne de trai în casele oamenilor. Dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare, ca o condiţie a civilizaţiei, modernizarea drumurilor, grija faţă de educaţia copiilor, dar şi faţă de cele ale sufletului, au reprezentat priorităţi ale administraţiei locale.

O importantă sursă de finanţare a proiectelor realizate sau propuse pentru viitor o reprezintă fondurile europene nerambursabile sau cele atrase prin diferite programe naţionale guvernamentale. Un exemplu recent se referă la modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canal din comună.

„Aşteptăm, în cel mai scurt timp, să semnăm contractul de finanţare prin Programul Anghel Saligny pentru construcţia reţelei de apă-canalizare şi staţii de epurare. Valoarea contractului este de circa 12 milioane lei şi se referă la satele Vaţa de Jos, Târnava, Brotuna, Vaţa de Sus, Basarabasa. Avem toate avizele scoase şi aşteptăm să fim chemaţi la Bucureşti pentru semnarea contractului de finanţare. Vor fi circa 1.000 de gospodării care vor beneficia de acest proiect.

În Vaţa de Jos există reţea de apă şi canalizare, dar este nevoie de o nouă staţie de epurare pentru că cea veche a fost construită în anul 1974. Se va face o staţie nouă de epurare şi în satul Brotuna”, a declarat primarul comunei Vaţa de Jos, Liviu Linţă.

Nu în ultimul rând, pentru că trebuie avut grijă şi de oamenii care ajung în situaţia de a-i pierde pe cei dragi, administraţia locală a finalizat recent lucrările de construcţie la capela din satul Târnava. Finanţarea a fost asigurată de la bugetul local, iar lucrările au început anul trecut. Sfinţirea capelei ar putea avea loc săptămâna viitoare, la eveniment fiind invitat episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Nestor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate