.

Vălişoara: Modernizarea drumurilor, o prioritate rezolvată cu finanţări atrase

Atragerea de finanţări nerambursabile prin diferite programe a reprezentat una dintre priorităţile primarului comunei Vălişoara, Camelia Bedea.

Un proiect în valoare de 9,8 milioane lei, câştigat prin Programul Anghel Saligny, a permis implementarea unei investiţii  prin care drumurile din comună să fie modernizate. Fără finanţarea câştigată, şi care reprezintă de trei ori bugetul anual al comunei Vălişoara, nu ar fi fost posibile niciun fel de lucrări.

“Cererea de finanțare s-a depus în anul 2021, deci în acest mandate, iar Contractul de finanțare s-a semnat în luna august 2023, pentru suma de 9,8 milioane lei, care înseamnă  bugetul total al comunei Vălișoara pe aproximativ trei ani. După o procedură de achiziție a contractului de lucrări anevoioasă, care a necesitat multe documente de întocmit și timpi mari de așteptare, în luna februarie a acestui an, după finalizarea procedurii, s-a încheiat contractul de execuție lucrări și s-au demarat lucrările de modernizare. (…) Toate diligențele și procedurile conform OUG nr.95/2021-pentru aprobarea PNI Anghel Saligny și a normelor metodologice de aplicare, s-au întocmit în acest mandat.

Lucrările la această investiție au fost demarate încă din luna februarie și vă asigurăm că atât noi cât și executantul avem voința și capacitatea de a duce la bun sfârșit acest proiect. Chiar dacă se răspândesc afirmații eronate (unii dintre noi chiar doresc) despre sistarea sau încetarea lucrărilor sau pierderea finanțării, fiind  puse și  piedici în acest sens, vă asigur că sunt doar vorbe și intenții răuvoitoare și neadevărate din partea unora, datorate și perioadei de campanie în care ne aflăm”, afirmă primarul comunei Vălişoara, Camelia Bedea.

Edilul local atrage atenţia că fără o mobilizare exemplară, dorinţa de a face şi muncă în echipă nu se pot realiza niciun fel de proiecte.

“Ceea ce pot să spun referitor la modernizarea de drumuri, este că au existat surse de finanțare de la bugetul de stat sau din fonduri externe nerambursabile și înainte de acest mandat, mai multe și mai ușor de accesat dar conducerea nu a fost interesată și  astfel că nu s-au făcut demersuri pentru atragerea acestora, deci normal că nu s-au primit bani. În susținerea celor afirmate, vin cu exemple din comunele învecinate: Băița, Luncoiu de Jos, Crișcior, Ribița și altele, în care în acești ani nu s-a stat pe loc, ci s-a muncit și acum rezultatele sunt extrem de vizibile”, completează primarul Camelia Bedea.

Detalii despre acest proiect sunt disponibile pe pagina de Facebook a Primăriei Vălişoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate