.

Nepoţi de Crăciun pentru bunicii singuri! DAS Deva şi Grădiniţa PP7 au colindat persoanele vârstnice

Nimeni nu trebuie să fie singur de sărbători! Direcţia de Asistenţă Socială Deva şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 Deva au colindat, timp de două zile, persoanele între 69 şi 94 de ani care beneficiază de serviciul social „Îngrijiri personale la domiciliu pentru persoane vârstnice”.

50 de copii, între 3 şi 6 ani, 80 de cadre didactice şi reprezentanţi ai DAS Deva s-au implicat în surpriza pregătită bunicilor fără nepoţi. Ajutoarele lui Moş Crăciun le-au trecut pragul casei, miercuri şi joi, colindând şi urând – cu zâmbete şi gânduri bune, cu felicitări colorate, realizate de preşcolari în cadrul activităţilor de la grădiniţă, dar şi cu alimente, fructe şi produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Gazdele s-au bucurat de oaspeţi. I-au primit pe urători cu dulciuri şi fructe, iar emoţia întâlnirii s-a citit uşor pe fiecare chip.

Ca să-i impresioneze pe bunicii vizitaţi, preşcolarii s-au pregătit timp de mai multe săptămâni – povestesc educatorii lor, explicând că astfel de acţiuni îi învaţă pe copii să fie generoşi şi să dăruiască oamenilor din jurul lor.

„Zâmbeşte, dăruieşte şi iubeşte! Aşa trebuie să înceapă sărbătorile pentru fiecare dintre noi”, sunt convinşi copiii care au participat la acest tur al omeniei, derulat sub genericul „De Crăciun, bucurii pentru bunici”.

Acţiunea face parte din seria activităţilor desfăşurate de Grădiniţa PP7 în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială Deva pentru a încuraja implicarea copiilor, ca voluntari, în proiecte ce promovează spiritul de acţiune şi incluziunea socială.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate