.

Vaţa de Jos: Festivalul Colindelor în 22 decembrie

Promovarea valorilor tradiţionale prin diverse manifestări cu impact în rândurile oamenilor reprezintă una dintre priorităţile de pe agenda autorităţilor locale din comuna Vaţa de Jos.

Zestrea culturală a zonei este bogată, iar locurile sunt splendide pentru a permite desfăşurarea unor adevărate evenimente artistice. Tocmai de aceea, se poate spune că Primăria Vaţa de Jos are experienţa necesară pentru a organiza acţiuni de ţinută, iar ca exemplu vă oferim Festivalul Taragotului, unic în ţară.

Iată că apropierea Sfintei Sărbători a Crăciunului nu putea trece fără ca administraţia locală să nu pună la cale un nou eveniment. Este vorba despre Festivalul Colindelor, care va avea loc pe 22 decembrie la căminul cultural din Vaţa de Jos, iar intrarea este liberă.

„Ne preocupă păstrarea şi promovarea folclorului autentic din zona noastră. Avem de unde alege, spun eu, şi de aceea am gândit acest festival dedicat locuitorilor din comuna Vaţa de Jos. Ne-am propus ca din fiecare sat aparţinător comunei Vaţa de Jos să aducem câte un grup de colindători şi-i rugăm, şi pe această cale, să ni se alăture. Procedura este extrem de simplă, trebuie doar să se înscrie până la data de 18 decembrie, la sediul Primăriei Vaţa de Jos. Festivalul se va bucura şi de prezenţa unor grupuri de colindători din localităţile învecinate comunei, de artişti cunoscuţi, iar împreună vom crea acel cadru minunat sufleteşte pentru a primi, aşa cum se cuvine, această mare sărbătoare a creştinătăţii, care este Crăciunul”, a precizat primarul comunei Vaţa de Jos, Liviu Linţă.

La fel ca în cazul altor colegi din administraţia publică locală, Primăria Vaţa de Jos poate spune că a avut parte de un an reuşit, în care s-a bucurat de aprobarea unor proiecte importante, finanţate din fonduri europene, definitoriu, în acest caz, fiind cel de introducere a gazului metan.

Nu în ultimul rând, comuna renaşte şi din punct de vedere turistic, după ce în vară a fost redeschis fostul complex balneo ce a aparţinut, odinioară, fostei companii naţionale de telecomunicaţii. Deja Vaţa de Jos a devenit o destinaţie de week-end şi nu va mai trece mult până când baza de tratament de aici şi infrastructura existentă vor începe să găzduiască din ce în ce mai mulţi turişti care îşi caută sănătatea în apele miraculoase de aici.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate