.

AJUTOR DE ÎNCĂLZIRE 2023-2024. Distribuirea și preluarea cererilor

Aproape 100 de persoane cu venituri mici, din municipiul Deva, au solicitat Direcției de Asistență Socială Deva formularele pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței și suplimentului pentru energie, în prima zi de distribuire a cererilor – 23 octombrie 2023.

DISTRIBUIREA formularelor tipărite (cerere – declarație pe propria răspundere) și PRELUAREA cererilor însoțite de documentele doveditoare se desfășoară în următoarele locații:

– Piața Centrală, etaj 1, Birourile nr. 22 și nr. 24

– Direcția de Asistență Socială Deva, etaj 1, Compartiment Ajutor social, Beneficii locale – în cazul persoanelor care beneficiază de venit minim garantat (ajutor social) și/sau alocație pentru susținerea familiei

PROGRAMUL de distribuire a formularelor și preluare a cererilor:

-luni – joi, între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00

-vineri, între orele 8:00-11:00

Formularele necesare acordării ajutorului de încălzire pot fi, de asemenea, DESCĂRCATE de pe site-ul Direcției de Asistență Socială Deva – https://dasdeva.ro, Secțiunea Copii și Familie sau accesând link-ul https://dasdeva.ro/index.php/copii_familie/ajutor_familie_detaliu/28, unde sunt disponibile și informații privind:

– actele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire și suplimentului pentru energie

– bunurile care conduc la excluderea acordării ajutorului

– limitele de venituri și procentul de compensare stabilit de lege

– valoarea subvenției etc.

DE REȚINUT! Persoanele care depun cererile și documentele justificative până în data de 20 noiembrie 2023 vor beneficia de ajutor de încălzire și supliment pentru energie începând cu luna noiembrie. Pentru cererile depuse după data de 20 noiembrie, stabilirea dreptului la ajutor de încălzire și supliment pentru energie se va face începând cu luna decembrie.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pe perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, familiilor și persoanelor singure cu venit mediu net lunar de maximum 1.386 lei/persoană (pentru familii), respectiv maximum 2.053 lei (pentru persoane singure). Totodată, familiile/persoanele singure cu venituri mici beneficiază și de un supliment de energie, în sumă fixă, care se acordă lunar, pe tot parcursul anului.

IMPORTANT! Titularii ajutorului de încălzire a locuinței și suplimentului pentru energie au OBLIGAȚIA să comunice Direcției de Asistență Socială Deva orice modificare intervenită în componența familiei și a veniturilor realizate, în termen de 5 zile de la data la care a intervenit modificarea. Sumele încasate necuvenit cu titlu de ajutor de încălzire și supliment pentru energie se recuperează în condițiile legii.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE pot fi solicitate la numerele de telefon 0755.878.814 și 0254.218.030 / Tasta 1 (Biroul Beneficii sociale), în timpul programului de lucru.

Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate