.

500 de deveni au solicitat formularele pentru obținerea ajutorului de încălzire a locuinței

Peste 500 de familii și persoane singure cu venituri mici, din municipiul Deva, au solicitat Direcției de Asistență Socială Deva formularele pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței și suplimentului pentru energie, în timp ce aproape 150 de solicitanți au depus deja setul complet de documente pentru obținerea subvenției, în primele trei săptămâni de la debutul procesului de preluare a cererilor.

DAS Deva preia cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire și suplimentului pentru energie. de luni până joi – între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00 și vineri – între orele 8:00-11:00, în următoarele LOCAȚII:

– Piața Centrală, etaj 1, Birourile nr. 22 și nr. 24

– Direcția de Asistență Socială Deva, etaj 1, Compartiment Ajutor social, Beneficii locale – în cazul persoanelor care beneficiază de venit minim garantat (ajutor social) și/sau alocație pentru susținerea familiei

Solicitanții care vor depune cererile și documentele doveditoare până în data de 20 noiembrie 2023 vor beneficia de ajutor de încălzire pe toată perioada sezonului rece (1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024). Cererile depuse după data de 20 noiembrie 2023 vor fi onorate începând cu luna decembrie.

Dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie se stabilește prin Dispoziție a Primarului.

Informații detaliate cu privire la acordarea subvenției (acte necesare, bunuri care conduc la excluderea acordării ajutorului, limitele de venituri și procentul de compensare, valoarea subvenției etc.) pot fi consultate pe https://dasdeva.ro, Secțiunea Copii și Familie sau accesând link-ul: https://dasdeva.ro/index.php/copii_familie/ajutor_familie_detaliu/28, de unde pot fi descărcate și formularele necesare.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numărul de telefon 0755.878.814, în timpul programului de lucru.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei și suplimentul pentru energie se acordă familiilor cu un venit mediu net lunar de maximum 1.386 lei/persoană și persoanelor singure cu venit mediu net de maximum 2.053 lei/lună.

DE REȚINUT! Titularii ajutorului pentru încălzirea locuinței și suplimentului pentru energie au OBLIGAȚIA să comunice Direcției de Asistență Socială Deva orice MODIFICARE intervenită în componența familiei și a veniturilor realizate, în termen de 5 ZILE de la data la care a intervenit modificarea. Sumele acordate necuvenit cu titlu de ajutor pentru încălzire sau supliment pentru energie se recuperează în condițiile legii.

Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate