.

Sărbătoarea Satului Hunedorean, la Muzeul “Astra” din Sibiu

Între 23 și 25 august 2019, la Muzeul în aer liber Astra din Sibiu, vor avea loc o serie de manifestări prin care este celebrat spiritul autentic al satului hunedorean.

În fiecare zi, de la 10:00 la 18:00, mai mulți meșteri și artizani populari așteaptă vizitatorii să le dezvăluie secretele vechilor meșteșuguri în cadrul atelierelor de prelucrare a lemnului, pictură, broderii, cusături și împletituri.

Veniți să descoperiți bogăția folclorului, oglindită în portul, dansul și cântecele interpretate de apreciați artiști populari hunedoreni. Haideți să îl cunoașteți pe taragotistul Pera Bulz, cel care a fost numit de UNESCO „Tezaur Uman Viu”!

Producătorii locali vă așteaptă să gustați tradiționalii virșli, mierea, siropurile, dulcețurile, cozonacii, zacusca și delicioasele plăcinte pădurenești gătite după rețete vechi și bine păstrate.
Din dragoste pentru frumos și autentic, vă invităm să petreceți 3 zile de sărbătoare a Satului Hunedorean, în cel mai idilic și apreciat cadru natural dedicat culturii populare românești: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Dumbrava Sibiului./www.hunedoaraturism.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate