.

35 de sportivi vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics

Echipa României formată din 35 de sportivi va participa la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Aceștia se vor întrece la opt discipline sportive.

Între 8 și 13 martie delegația va participa la programul Host Town în cadrul căruia sportivii vor vizita obiective turistice și vor cunoaște obiceiuri și tradiții locale. Ceremonia de deschidere va avea loc pe 14 martie, iar întrecerile sportive se vor desfășura în perioada 15– 21 martie. La această ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt înscriși 7.500 de sportivi din peste 190 de țări care vor concura la 24 de discipline sportive. Totodată, în eveniment sunt implicați 20.000 de voluntari și va fi vizionat de 500.000 de spectatori.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, vor reprezenta cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2019. La ediția precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câștigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

Între 14 – 18 martie, tot la Abu Dhabi, va avea loc și Summitul Global al Tinerilor la care țara noastră va fi reprezentată de Ioana Flavia Cazan- Sportiv Lider Special Olympics şi Lavinia Mihaela Drăgan, partener, ambele din Brașov.

La eveniment vor participa ca voluntari și doi medici români care vor monitoriza starea de sănătate a sportivilor.

***

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate