.

2020 – Anul ipocriziei și al disperării

Anul  2020 a fost și este anul în care guvernanții și-au arătat adevărată față. Ipocrizia, lipsa de empatie și, mai grav, lipsa de profesionalism și responsabilitate în luarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus sunt la ordinea zilei.

2020 a fost și este anul disperării noastre, al celor mulți rămași singuri în fața acestui virus. Ba mai mult, arătați cu degetul de fiecare dată când statisticile sar în aer de la numărul mare de confirmați pozitivi. Autoritățile sunt curate ca lacrima, au luat cele mai bune și eficiente măsuri. Chiar ai impresia că virusul trebuia să plece deja cu coada între picioare de pe teritoriul bietei noastre țărișoare! Că nu e așa, se vede cu ochiul liber!

Suntem în noiembrie 2020, nici nu știm când au trecut atâtea luni pe lângă noi. De la începutul anului am fost restricționați, am fost amendați, am fost hăituiți și criticați că n-am stat în case, că nu ne-am oprit de tot din activitățile noastre. Vezi Doamne, a fost numai vina noastră că virusul și-a făcut de cap. Dar cum rămâne cu mizerabilii de politicieni care ne sfidau și ne sfidează în continuare? Ce exemplu de bun român au dat ei?

Cum a fost unul ca Rareș Bogdan, care-și făcea cheful de botez al fetiței cu sute de persoane, când noi toți aveam voie doar patru la masă, la terasă? Cum a fost unul ca Orban care-și făcea ziua de naștere la serviciu, în clădirea Guvernului, cu țigări și alcool, fără distanțare, când noi trebuia să mergem doar câte doi-trei pe trotuar? Am tăcut și am înghițit, am trecut peste (poate prea ușor), am uitat, am iertat. Pentru că așa-s românii, iertători.

Iar acum pe Iohannis, vasalul Germaniei, l-a apucat grija de români. Profită de campania electorală și zilnic apare cu tot felul de povești mobilizatoare. Cu o nesimțire demnă de un golănaș de colțul străzii, primul om în stat se laudă că va face stocuri de vaccin anti-covid, să ajungă la toată populația!

Domnule președinte, V-aș întreba unde-s stocurile de Euthyrox, medicament esențial pentru milioane de români cu afecțiuni la tiroidă. Medicamentul lipsește de la începutul anului din farmacii și poate fi obținut doar cu pile și relații ca pe vremea comunismului? Unde-s stocurile de Siofor pentru bolnavii de diabet, medicament pe care nici cu pile nu îl mai găsești? Unde sunt, prietene?

Vă spun eu unde sunt, Dle Iohannis. Sunt în Germania. Euthyrox-ul vine în România și se vinde în farmacii cu 12 lei cutia de 100 de pastile. Aceeași cutie de Euthyrox costă în Germania 16 euro și în Spania 12 euro. Prin urmare, companiile farmaceutice de la noi și-au dat seama că pot face profit mult mai mare dacă-l iau cu 12 lei și-l trimit în Germania să-l vândă cu 16 euro. Românii? Dă-i naibii, să se descurce, banul contează! Unde este controlul statului aici, unde este interesul pentru cetățean și binele lui?

Unde sunt stocurile de Euthyrox, Dle  Iohannis? De ce asta nu contează pentru români? De ce nu contează și Sioforul? Chiar nu mai există alte afecțiuni de tratat în afară de covid?

De ce, doar în campanie, te-a lovit grija de români și de covid? De ce, peste vară, nu i-ai luat la întrebări pe cei din ”guvernul tău”? Ce au făcut ei pentru a preîntâmpina valul doi de infecții cu covid, despre care se vorbea și acum a venit peste noi ca un tăvălug? De ce nu i-ai întrebat cum au pregătit spitalele, cum au suplimentat personalul și așa insuficient de la DSP-uri, ce măsuri de protecție au gândit pentru a nu pune de tot cruce economiei naționale? Nu, mai important a fost să te lupți cu adversarul din opoziție, cu pesedeul, și să-i asmuți pe politicieni unii contra altora, să-i învrăjbești pe români unii contra altora!

Dragi guvernanți PNL, în toate aceste luni voi ne-ați confundat cu găinile, ne băgați seara în coteț și ne dați drumul dimineața, când terminați de furat. V-ați înșelat și s-ar putea ca găinile pe care credeți că le băgați în coteț să fie, de fapt, lupi.

Și lupii ăștia vă vor mușca la vot în 6 decembrie!

Cornel POENAR

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate