196 de persoane cercetate pentru infracţiuni economice

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 47 de percheziții, au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 9.000.000 de lei și au indisponibilizat bunuri în valoare de 645.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 26 ianuarie – 1 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 47 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 49 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 196 de persoane s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar față de 23 au fost dispuse măsuri preventive (11 reținute, una arestată preventiv  și 11 sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de 9.089.788 de lei și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 645.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 349.800 de ţigarete și 121 de litri de alcool.

În urma definitivării cercetărilor, polițiștii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 61 de dosare penale privind infracțiuni de natură economică.

La data de 31 ianuarie 2019, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române au efectuat 6 percheziții, în municipiul Bucureşti și în județul Argeș, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziționat, din spațiul intracomunitar, prin intermediul unei societăți comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5.200.000 de lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4.800.000 de lei reprezintă valoarea TVA datorată.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al polițiștilor de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Totodată, suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale./www.politiaromana.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns