.

17.000 de copaci, plantați de voluntari din Timiș într-o singură zi

Mobilizare impresionantă de forțe în acest sfârșit de săptămână. Aproximativ 1.200 de voluntari au participat pe dealul de la Cralovăț, din comuna timișeană Topolovățu Mare, la o acțiune de împădurire.

Astfel, sâmbătă, au fost plantați 17.000 de puieți de forestieri de cer, frasin, paltin și cireș. Acțiunea organizată în județul Timiș a avut loc în cadrul inițiativei naționale de împădurire pe bază de voluntariat “Plantăm fapte bune în România”. „Pe o ploaie măruntă, ce a căzut în reprize, aproximativ 1.200 de voluntari au plantat 17.000 de puieți forestieri de cer, frasin, paltin și cireș, pentru a preveni erodarea și alunecarea dealului în timp, dar și pentru a extinde pădurea din zonă.

Apreciem efortul tuturor, mai ales pe o astfel de vreme, și mulțumim voluntarilor, unii fideli acțiunii noastre, că nu au renunțat și datorită lor plantația va prinde rădăcini” , a declarat Andreia Schneider, coordonator local Timiş. La acțiunea de împădurire au participat grupuri de voluntari de la diferite instituții de ordine și siguranță publică, instituții pentru situații de urgență, facultăți, multinaționale, firme, ONG-uri, precum și simpli cetățeni din Timișoara, carre au venit în număr foarte mare. Sursa: www.pressalert.ro

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate