.

𝐎𝐦𝐚𝐠𝐢𝐮 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐞𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢!

Astăzi, este o dublă sărbătoare, Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor.
Este o tradiţie în România ca Ziua Eroilor să coincidă cu Înălţarea Domnului.
Este ziua în care îi omagiem pe eroii neamului românesc, pe cei care și-au dat viața pe câmpul de luptă, în închisori sau lagăre, pe cei care au pierit pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru dragostea față de țara lor.
La ceremonia solemnă dedicată Zilei Armatei României, desfășurată la Cimitirul Eroilor din Deva a participat din partea administrației publice locale, viceprimarul municipiului Deva, Ferdinand Pogocsan Zoltan.
Au fost depuse coroane de flori în semn de recunoștință pentru devotamentul și sacrificiul celor care și-au dat viața pentru țara lor.
Eroii noștri au luptat și au murit pentru valorile în care credem și pentru idealurile pentru care ne străduim să le ducem mai departe.
Povestea fiecărui erou este o părticică din istoria României de astăzi.
Mormintele eroilor noștri pot fi considerate altare în fața cărora noi, toți românii, trebuie să ne plecăm genunchii în semn de prețuire și respect.
În această zi de sărbătoare și de recunoștință, ne reafirmăm angajamentul față de memoria eroilor noștri, față de valorile și tradițiile care ne definesc ca popor, și față de credința care ne dă putere și încredere într-un viitor mai luminos și mai bun.
Glorie eternă eroilor noștri, cunoscuți sau necunoscuți!
Binecuvântată să le fie pomenirea lor, din neam în neam!
Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate